Inpakpapier zorgde voor paniek | Column

Zijn alle cadeautjes bij jou in huis uitgepakt? Dit jaar had ik vakantie in november en het is maar goed dat ik toen ben begonnen met verzamelen. Op dat moment konden we tenminste nog winkels binnen. Andere winkels dan de supermarkt. Zo heb ik zelf een groot deel van de cadeaus meerdere keren in handen gehad. De tijd kroop steeds sneller naar kerst toe en voordat ik het wist, gingen de winkels op slot. Ik vermoed dat dat voor velen een schok was, want dat hadden we niet direct verwacht. Oké, ik moest de laatste cadeautjes via het internet regelen. Er was alleen iets wat ik vergeten had. Het niet hebben van inpakpapier zorgde voor paniek.

Deurbel

Achterin de kledingkast lagen nog een aantal rollen cadeaupapier. Daarvan heb ik enkele cadeautjes kunnen inpakken. Eén van de pakjes had ik zelfs beplakt met meerdere soorten, zodat de inhoud ervan niet meer te zien was. Ondertussen belde PostNL nog altijd op de bel. TRRIIIIING! Dat gaat letterlijk zo, want de bel van mijn kamer is vanaf de voordeur niet te horen. Op deze momenten sta ik stijf van de schrik waardoor het even duurt voordat ik de deur open. PostNL is ondertussen weggescheurd waardoor het pakje is achtergelaten. Blijkbaar gaan ze ervanuit dat niemand het meeneemt.

Nog even terug naar kerst? Lees dan mijn twee kerstartikelen van 2021!
Kerstgeluk in zeven stappen
Gratis korte online kerstgedichtenbundel

Inpakpapier zorgde voor paniek

Oh, ja, weer even terug naar de kern. Eigenlijk komt het door de sluiting van de winkels dat inpakpapier zorgde voor paniek. Was de supermarkt een oplossing? Ja, misschien wel, maar ik had net boodschappen gedaan en was het cadeaupapier totaal vergeten. Gelukkig ging mijn zus nog naar de winkel toe en die kon nog een rol van het papier brengen, zodat ik de allerlaatste cadeautjes die binnenkwamen toch nog in mooi kerstpapier kon verpakken. Een gehele opluchting, want op een printje van Sinterklaas of nog erger, een paashaas, zit je niet op te wachten.

Gelukkig maar dat ik inpakpapier heb gekregen, want ik vind het zoveel leuker om te krijgen en nog meer om te geven als het cadeaupapier matcht bij de feestdag. Elegant met gouden kerstboompjes. Dat is het geworden. Hopelijk zijn de winkels halverwege januari weer open, zodat we een dagje de stad in kunnen. Al is het dan niet meer voor een cadeaupapiertje.


Uitgelichte afbeelding door freestocks op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

10 Comments

 1. Gemma schreef:

  Haha wat een stress kan je dan even hebben 😅

 2. Lindaschrijfthetop schreef:

  Mijn dochter was ook aan de late kant, zij kreeg het inpakpapier gratis mee

 3. Oh ik had het pakje met de verschillende soorten inpakpapier wel even willen zien zeg. Moet het mooiste van allemaal geweest zijn.
  Het is me ook al overkomen dat ik wel denk aan de cadeautjes, maar het inpakpapier compleet vergeet. En dan is het ook paniek.

 4. Nienke schreef:

  Herkenbaar van die deurbel. Daarom hebben wij nu een Ring, dan krijgen we ook op onze telefoon een seintje.

 5. Soraya schreef:

  Ik vier geen kerst eigenlijk. Chill dat je nog inpakpapier had😆 en gelukkig kon je de laatste cadeautjes nog inpakken. Cadeautjes geven en krijgen is altijd leuk!

 6. Sandra schreef:

  Gelukkig is het toch nog goed gekomen! Een paar weken geleden was mijn vriend jarig en die heeft z’n cadeautje in een oude schoenendoos gekregen… Had geen cadeaupapier in huis, oeps.

 7. Frederique schreef:

  Ah ja ik zag het cadeaupapier al liggen bij de AH en ook bij de Kruidvat hadden ze nog. Ik pak zelf bijna nooit in in cadeaupapier maar in oude stripboeken of mooie oude reis- of kunsttijdschriften.

 8. Elena Presagio schreef:

  Voor mijn dochter is het makkelijk, ze wil het altijd van Frozen hebben haha

 9. Mandy schreef:

  Ik heb door mijn hobby altijd heel veel inpakpapier in huis, in verschillende thema’s haha!

 10. hippiemeisje schreef:

  Ik gebruik als inpakpapier weleens oud krantenpapier… Dat kan je ook redelijk doen matchen als je echt wel. Het is een bijkomende tip, bovendien heel erg ecologisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *