Written by 06:00 Column • 10 Comments

Inpakpapier zorgde voor paniek | Column

Inpakpapier zorgde voor paniek

Zijn alle cadeautjes bij jou in huis uitgepakt? Dit jaar had ik vakantie in november en het is maar goed dat ik toen ben begonnen met verzamelen. Op dat moment konden we tenminste nog winkels binnen. Andere winkels dan de supermarkt. Zo heb ik zelf een groot deel van de cadeaus meerdere keren in handen gehad. De tijd kroop steeds sneller naar kerst toe en voordat ik het wist, gingen de winkels op slot. Ik vermoed dat dat voor velen een schok was, want dat hadden we niet direct verwacht. Oké, ik moest de laatste cadeautjes via het internet regelen. Er was alleen iets wat ik vergeten had. Het niet hebben van inpakpapier zorgde voor paniek.

Deurbel

Achterin de kledingkast lagen nog een aantal rollen cadeaupapier. Daarvan heb ik enkele cadeautjes kunnen inpakken. Eén van de pakjes had ik zelfs beplakt met meerdere soorten, zodat de inhoud ervan niet meer te zien was. Ondertussen belde PostNL nog altijd op de bel. TRRIIIIING! Dat gaat letterlijk zo, want de bel van mijn kamer is vanaf de voordeur niet te horen. Op deze momenten sta ik stijf van de schrik waardoor het even duurt voordat ik de deur open. PostNL is ondertussen weggescheurd waardoor het pakje is achtergelaten. Blijkbaar gaan ze ervanuit dat niemand het meeneemt.

Nog even terug naar kerst? Lees dan mijn twee kerstartikelen van 2021!
Kerstgeluk in zeven stappen
Gratis korte online kerstgedichtenbundel

Inpakpapier zorgde voor paniek

Oh, ja, weer even terug naar de kern. Eigenlijk komt het door de sluiting van de winkels dat inpakpapier zorgde voor paniek. Was de supermarkt een oplossing? Ja, misschien wel, maar ik had net boodschappen gedaan en was het cadeaupapier totaal vergeten. Gelukkig ging mijn zus nog naar de winkel toe en die kon nog een rol van het papier brengen, zodat ik de allerlaatste cadeautjes die binnenkwamen toch nog in mooi kerstpapier kon verpakken. Een gehele opluchting, want op een printje van Sinterklaas of nog erger, een paashaas, zit je niet op te wachten.

Gelukkig maar dat ik inpakpapier heb gekregen, want ik vind het zoveel leuker om te krijgen en nog meer om te geven als het cadeaupapier matcht bij de feestdag. Elegant met gouden kerstboompjes. Dat is het geworden. Hopelijk zijn de winkels halverwege januari weer open, zodat we een dagje de stad in kunnen. Al is het dan niet meer voor een cadeaupapiertje.


Uitgelichte afbeelding door freestocks op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...
Close