Janne stelt me teleur – het vervolg | Column

Geblokkeerd had ik je, maar dat was niet van lange duur. Janne is een leuke meid die ik in het voorjaar van dit jaar heb leren kennen. Het enige is dat dit bij mij veel gevoelens heeft losgemaakt. Zowel goede als slechte. Janne stelt me teleur. Ik hou er niet van om om zaken heen te draaien, want dat kost alleen maar energie. Daarnaast heb ik ervaren dat hartelijke liefde en verstandige liefde in wezen twee verschillende zaken zijn. Dat maakt het niet gemakkelijker. In maart schreef ik al eens over mijn gevoelens voor Janne.

In juni heb ik voor het eerst de tent gepakt voor een avontuur naar Brabant. Gezegend was ik met het mooie weer, want de lange broeken had ik gemakkelijk thuis kunnen laten. Janne zou op bezoek komen. Dat is de dag waar ik naar uitkeek. Hoe vaker ik die maandag op de klok keek, hoe zenuwachtiger ik werd, maar toen kwam er halverwege de middag het volgende bericht: ‘2 uur rijden?! Maar dat ga ik niet trekken.’ In één keer viel mijn vrolijke humeur aan diggelen. Teleurgesteld ging ik verder met de dag en at ik alleen mijn avondmaaltijd. De rest van de avond verstreek met veel gesprekken over wat ik met Janne ging doen. Geblokkeerd op WhatsApp.

Hartelijke liefde en verstandige liefde is niet hetzelfde

Enkele weken geleden zat ik op de schommel en uiteraard niet toevallig. Voor het eerst in maanden zou ik Janne weer zien. Iets wat ik even spannend vond, maar toen ik Janne zag lachen verdween het zenuwachtige gevoel meteen. De warmte was terug. Dat gevoel heb ik alleen bij haar en echt bij niemand anders. Een apart gevoel toch wel. Dat het contact tussen mij en Janne anders is, is dan maar zo. Ik heb geaccepteerd dat communiceren met elkaar makkelijker is als je elkaar echt ziet. Anders dan elkaar berichtjes tikken. Sommigen kunnen of willen dat overigens ook echt niet. Al met al ben ik goed gezind, maar. Janne stelt me teleur en de vraag is wanneer doet ze dat opnieuw. Hartelijke liefde en verstandige liefde zijn niet één.

Janne stelt me teleur is een op waarheid beruste column. Echter worden de feiten verhuld.

Photo by Chris Blonk on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Leanne schreef:

    Mooi verwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *