Je bent écht een zenuwpisser | Column

‘Oooeeeeh, ik moet nog even plassen. Waar is het toilet?’
Je herkent het vast van je beste vriendin als zij spanningen voelt. Bijvoorbeeld voorafgaand aan een examen, het allerbelangrijkste sollicitatiegesprek of tijdens een middag shoppen. Dan ben je echt een zenuwpisser. Ik heb het voor je opgezocht en wat blijkt? Vrouwen gaan wel degelijk vaker naar het toilet, maar zij nemen er ook langer de tijd voor. Het lichamelijke stelsel werkt echter zo. De blaas kan een halve liter vocht hebben, maar na 200 gram krijg je een seintje dat je op zoek moet naar de wc. Stel je voor dat je nu net een jumpsuit aan hebt. Succes!

In januari maakte ik met zus een uitstapje naar de Kamer van Koophandel. Daar heb ik De Paarse Uil ingeschreven als van mij. Daar aangekomen kon ik fijn  op de stoel gaan zitten, maar zij zocht uiteraard nog de wc op. Later gingen we ons geluk beproeven in het winkelcentrum. We waren nog geen 10 minuten in het pand en we waren ook nog niet in winkels geweest, maar toch moest er een wc aan te pas komen. Toch wel een beetje het algemene beeld van een zenuwpisser. Het woord floepte ik er zomaar uit en is vooral lollig bedoeld, omdat het zo paste in het moment. Jammer dat ik het nu niet meer precies kan opschrijven.

Lees meer: Buiten in de winter

Spanningen en bezinning

Helaas zijn er ook mensen die blaasproblemen ondervinden. Er zijn naar schatting meer dan een miljoen mensen die last hebben van een overactieve blaas. Dat zijn natuurlijk de echte zenuwpissers (sorry mensen). We moeten er humor inhouden. Maar laten we eerlijk zijn. Heel gek is het niet. Nog snel even naar het toilet gaan voor die belangrijke afspraak of voordat je vriend over vijf minuten voor de deur staat. Het is een momentje van bezinning om de spanningen onder controle te kunnen houden. Toch weet ik echt zeker dat vrouwen vaker naar het toilet gaan. Dat is helemaal niet erg hoor, maar nu moet ik eigenlijk ook. Waar is het dichtstbijzijnde toilet?

Je bent écht een zenuwpisser.

Lees meer: Naar buiten in de winter

Photo by Curology on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Fleur schreef:

    Ik heb gelukkig een stevige blaas, alleen af en toe last van blaasontsteking. Dan blijf ik liever ook thuis, dicht bij mijn eigen WC

  2. Ilona Wielinga schreef:

    Ik kan het een aardige tijd volhouden, maar ben ook niet echt een zenuwplasser. Ik reageer anders op spanning, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *