Jij en de vogel

Je ogen staan vol met vuur. Al is deze plek nog zo vredig. In de koele lucht van deze morgen zit jij met een dekentje op schoot te luisteren naar de vogeltjes die kwetterend door de dichte mist vliegen. Je kijkt verschrikt op wanneer er een grote adelaar naast je neerstrijkt. Vol van woede breek je een stuk van het brood af en gooit het naar de vogel. Deze kijkt je wantrouwig aan voordat het stuk brood zijn maag inglijdt. En vliegt weg.
Door de dichte mist zie je enkele rode, blauwe en groene vonken die in de verte zijn geluiden laten nagalmen. De eerste zichtbare zonnestralen laten strepen na over het met rijp bedekte landschap. Je huivert. Een nieuw jaar is aangebroken. Ik ben blij dat ik ook 2017 heb mogen meemaken, maar ben jij dat ook? Zachtjes weet ik dat jij bij je lievelingsboom aan het wachten bent. Wachtend tot iets of iemand je komt ophalen. Je warmt je gezicht op bij de eerste zonnegloed die over je gelaatstrekken vallen. Verstijfd van de koude nacht sta je langzaam op. Je trilt. Een stel blauwe ogen zijn gericht op het komende jaar.
bird-350680_960_720
Vandaag de dag is al bijna op zijn einde gekomen. Je staat tegen de boom te hangen. Uitkijkend over de dorre heide, zie je de zon onder gaan. De oranje gloed kenmerkt nu het landschap waar je van houdt. Na een dag, een week of een jaar met ellende en zonder krentenbollen, verschijnt er een korte glimlach. De rode tinten zorgen ervoor dat alle zorgen worden vergeten. Want ja, de natuur is puur.

Tevreden

De zon is bijna onder wanneer de eikenboom wordt verlicht door een oude olielamp. In het nieuwe licht sta je tegen de trap. Deze is vastgespijkerd aan de stam. Alsof je het weet, erop wacht, komt er een enorme adelaar aangevlogen die precies voor je voeten landt. De vogel pikt je tevreden in je hand. Je kijkt naar zijn poot. het ziet ernaar uit dat er een boodschap voor je is gebracht. Je ogen schieten vol met vuur, terwijl je bijna het pootje van de vogel losscheurt.
Lieve Jij,
Wij wensen jou
365 dagen
Gevuld met
Warmte, liefde en licht
M. A. K.

De nacht

Je klimt de trap op van de houten treden aan de boom en kijkt vanuit het raam dat je gezaagd hebt. De deken sla je om je heen en je bid dat 2017 een heel ander jaar zult worden. De muziek in je hoofd verwijdert zich en de donkere nacht is begonnen. Op naar 2 januari.
adler-339125_960_720

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Forever38.com schreef:

    wat een bijzondere post…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *