Written by 06:00 Column ā€¢ 6 Comments

Kaarsen het licht maken | Column

kaarsen maken het licht

Zes december. De dag dat kerstbomen massaal in huis worden gehaald en opgetuigd. Net als vorig jaar lijkt de kerstboom ook dit jaar eerder zijn intrek te nemen. Bij mij, gister heb ik het boompje op de eettafel gezet en versierd met nieuwe slingers en kerstballen. Deze heb ik eerder bij Intratuin gekocht. Want ik wou graag iets anders en niet meer het kille blauw en zilver. Welke kleur het geworden is? Waarschijnlijk geheel tegen je verwachtingen in, maar magenta met donkerbruin. Deze combinatie geeft een warme uitstraling. Net als dat kaarsen het licht maken. Ik zou het fijn vinden als deze column dat ook uitstraalt. Warmte, gezelligheid en vreugde.

Motto van Frankrijk

Ik hou van lampjes. Iedereen heeft een zwakte voor iets. Zo ben ik gevoelig voor de sfeer die in ruimten hangt. Ik maak het graag gezellig en daar horen flikkerende lichtjes bij. De vlammetjes van een kaars kan ik heel lang bestuderen. Het maakt me rustig. Mijn ademhaling gaat ervan omlaag. Daarbij komt nog eens het feit dat ik graag een vuurtje mag maken. Dat geeft me namelijk al een bepaald gevoel. Van gezelligheid, maar ook verbroedering en vrijheid. Dit is net het motto van Frankrijk. Het brengt me in gedachten die teruggaan naar banken die in de fik werden gezet. No comment.

Lees meer in deze column: Kaarsvet, kaarsvet, spijkertje erdoor

Kaarsen het licht maken

Mijn eenkamer-appartement is omgetoverd tot een spiritueel vertrek waar menigeen jaloers op mag zijn. Vind ikzelf. Als kaarsen het licht maken flikkeren de vlammetjes vanaf verschillende plaatsen. Ik heb mezelf er helemaal mee omringd. Zoveel kaarsenhouders hebben hun plek gevonden. Wist je dat je kaarsen ook heel goed zelf kunt maken? Als ik mij niet vergis bestaan er ook diy-pakketten, zodat je zelf thuis aan de slag kunt. Je haalt een draad door de wax en hoe vaker je dit herhaalt, hoe dikker de kaars wordt. Een middag vermaak, zou ik zeggen!

Winter duurt nog lang

Een beetje eng vond ik het vroeger wel. Het lopen met sterretjes tijdens het vieren van nieuwjaar. Nog altijd heb ik het liever niet. De knallen en de harde warmte die van het vuurwerk afkomt, heeft mij altijd koud gelaten. Doe mij maar de subtiele warmte van de waxinelichtjes. De warmte, gezelligheid en vreugde die het geeft, mag deze winter niet meer verdwijnen. En het is pas zes december dus de winter duurt nog lang.

Uitgelichte afbeelding door Tina Witherspoon op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...