Written by 06:00 Column • 5 Comments

Kapot van vriendschapsverdriet | Column

Kapot van vriendschapsverdriet

Waarom? Dat is altijd de grote vraag. Ook vriendschappen brengen zorgen met zich mee. Een leven bestaat uit aaneengeregen herinneringen. Vrienden en vijanden komen daarin voor. De beste vrienden blijven, maar sommigen hebben ervoor gekozen om mij te verlaten. Dat mag en dat is prima, omdat het een ieders eigen keuze is. Maar van eentje ben ik kapot. Kapot van vriendschapsverdriet, als ik het zo mag noemen. Vandaag schrijf ik een persoonlijk verhaal, zodat ik het vervolgens los kan laten. 

Gelijkwaardige karakters

Leuke mensen zijn er op Tinder te swipen. Lange gesprekken, korte gesprekken. Beiden kun je ze tegenkomen. Met deze vrouw had ik zulke leuke gesprekken dat ik over meer kon dromen. Een aantal dezelfde interesses en onze karakters kwamen ongebruikelijk goed met elkaar overeen. Ze is knap, enthousiast en helpt iedereen waar ze kan. Dat vind ik aantrekkelijk. We praatten bijna iedere dag totdat ze vorig jaar geen antwoorden meer gaf. Ik twijfel aan mezelf of ik geen verkeerde dingen heb gedaan, omdat ze van de één op andere dag niets meer liet horen. 

Lees meer: Verwarmende vriendschappen met autisme

‘Ik zie je snel’

Totdat ze net na de jaarwisseling op mijn bericht reageerde. Een nieuw hoofdstuk begon. Meer dan een maand lang berichtten we elkaar iedere dag. Hoop doet leven. Er leek niets veranderd te zijn. Inclusief mijn gevoel richting haar. Ze is één van de leukste personen die ik mij zal kunnen herinneren. In februari spraken we zelfs een dag af. Waarin we wandelden, foto’s maakten, Harry Potter keken en we doopten chocolade in een fondue. Kortom: ik genoot van de dag. Wanneer ik haar ‘s avonds op het station ging uitzwaaien, zeiden we dat we elkaar snel weer zouden zien. Daar staat echter een kruis doorheen. 

Kapot van vriendschapsverdriet

Ik wil me niet groot houden. Tranen van onbegrip rolden over mijn wang. Heb ik iets verkeerd gedaan? Ben ik geen goede vriend? Ik vraag om één enkel bericht. Meer vraag ik niet. Nu ga ik kapot van vriendschapsverdriet. Ik zou graag willen snappen wat er is misgegaan. Zodat ik kan begrijpen waarom ik geen antwoord meer krijg. Van fantastische vriendschappen heb ik er meer. Alleen jij blijft in mijn gedachten ronddwalen. Mocht je dit lezen, stuur mij een WhatsApp-bericht en dan zal je van mij niets meer horen. Vrienden komen en gaan, maar jij had van mij niet mogen vertrekken.

Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Close