Kapot van vriendschapsverdriet | Column

Waarom? Dat is altijd de grote vraag. Ook vriendschappen brengen zorgen met zich mee. Een leven bestaat uit aaneengeregen herinneringen. Vrienden en vijanden komen daarin voor. De beste vrienden blijven, maar sommigen hebben ervoor gekozen om mij te verlaten. Dat mag en dat is prima, omdat het een ieders eigen keuze is. Maar van eentje ben ik kapot. Kapot van vriendschapsverdriet, als ik het zo mag noemen. Vandaag schrijf ik een persoonlijk verhaal, zodat ik het vervolgens los kan laten. 

Gelijkwaardige karakters

Leuke mensen zijn er op Tinder te swipen. Lange gesprekken, korte gesprekken. Beiden kun je ze tegenkomen. Met deze vrouw had ik zulke leuke gesprekken dat ik over meer kon dromen. Een aantal dezelfde interesses en onze karakters kwamen ongebruikelijk goed met elkaar overeen. Ze is knap, enthousiast en helpt iedereen waar ze kan. Dat vind ik aantrekkelijk. We praatten bijna iedere dag totdat ze vorig jaar geen antwoorden meer gaf. Ik twijfel aan mezelf of ik geen verkeerde dingen heb gedaan, omdat ze van de één op andere dag niets meer liet horen. 

Lees meer: Verwarmende vriendschappen met autisme

‘Ik zie je snel’

Totdat ze net na de jaarwisseling op mijn bericht reageerde. Een nieuw hoofdstuk begon. Meer dan een maand lang berichtten we elkaar iedere dag. Hoop doet leven. Er leek niets veranderd te zijn. Inclusief mijn gevoel richting haar. Ze is één van de leukste personen die ik mij zal kunnen herinneren. In februari spraken we zelfs een dag af. Waarin we wandelden, foto’s maakten, Harry Potter keken en we doopten chocolade in een fondue. Kortom: ik genoot van de dag. Wanneer ik haar ‘s avonds op het station ging uitzwaaien, zeiden we dat we elkaar snel weer zouden zien. Daar staat echter een kruis doorheen. 

Kapot van vriendschapsverdriet

Ik wil me niet groot houden. Tranen van onbegrip rolden over mijn wang. Heb ik iets verkeerd gedaan? Ben ik geen goede vriend? Ik vraag om één enkel bericht. Meer vraag ik niet. Nu ga ik kapot van vriendschapsverdriet. Ik zou graag willen snappen wat er is misgegaan. Zodat ik kan begrijpen waarom ik geen antwoord meer krijg. Van fantastische vriendschappen heb ik er meer. Alleen jij blijft in mijn gedachten ronddwalen. Mocht je dit lezen, stuur mij een WhatsApp-bericht en dan zal je van mij niets meer horen. Vrienden komen en gaan, maar jij had van mij niet mogen vertrekken.

Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...

5 Comments

 1. Mira schreef:

  Heel mooi hoe je dit zo open kunt delen. Ik hoop oprecht dat je nog een berichtje gaat krijgen en het af kunt sluiten voor jezelf. Zo ontzettend naar als iemand ineens niks meer laat horen, dat gun ik je niet!

 2. Lodi schreef:

  Zo zonde dat vriendschappen zo kunnen eindigen. Ik herken dit zo. Vooral het niet begrijpen waarom een vriendschap ineens stopt is heel moeilijk om los te laten.

 3. Sanne schreef:

  mooi verwoord, jammer dat ze niet antwoord. Heb je al eens gevraagd of er iets scheelt met haar? En dat je je zorgen maakt. Hopelijk komt het toch nog goed. Maar soms ben je beter af als ze je zo behandelen.

 4. Klaas Dragtstra schreef:

  weet je, “echte vrienden zie je niet, omdat ze achter je staan”. Het komt helaas te vaak voor, dat zogenaamde vrienden alleen met je carpoolen, omdat ze er zelf beter van worden. Helaas kom je er vaak te laat er achter. Ik heb geleerd, zodra ik de kale vriendschap ontdekte, er een streep door te zetten. Zoals ik al schreef: “echter vrienden zie je niet”

 5. patriciakleijn schreef:

  jeetje zeg wat zonde, en zeker als je niet weet wat de reden is… ik hoop dat er snel duidelijkheid voor je komt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *