Column | Keuzes maken met drie stappen

Heb je liever appelmoes of een klodder mayonaise? Dit is wellicht een hele makkelijke keuze, maar toch iets dat elke dag kan verschillen. Je gevoel en de smaak die je wilt proeven is toch iedere keer anders. Je hebt mensen die moeilijk keuzes kunnen maken. Daar gaan mijn haren een beetje van overeind staan, want dan denk ik echt het volgende. Pak. Gewoon. Iets. Of een persoon die voor de passpiegel staat te draaien met de vraag of het haar staat. Ja, dat denk ik wel, want jij hebt het aangetrokken. Als je het niks zou vinden dan kleed je de hanger toch niet uit?

Persoonlijk ben ik heel makkelijk in het maken van keuzes. De knoop moet worden doorgehakt, want ik blijf echt geen half uur staan kijken. Als ik in de supermarkt sta en ik wil iets te drinken hebben dan pak ik het flesje waar mijn oog op valt. En bij de Action of Xenos neem ik alleen mee wat ik nodig vind. Ongeacht of ik het nodig vind of niet om te kopen.

Jammer vind ik het dat andere mensen minder makkelijk keuzes kunnen maken. Al gaat het om iets simpels als een flesje sap of een kleur om aan te trekken. Daarom denk ik dat er drie stappen zijn om gemakkelijk een keuze te kunnen maken.

Driedelig stappenplan voor keuzes

  • Heb je het product nodig op het moment van kopen? Dat is bijvoorbeeld wel zo als je niks te drinken mee hebt in de stad.
    Als je het product nodig hebt: kopen. Heb je het artikel niet nodig, maar vind je het wel leuk? Ook dan koop je het, natuurlijk.
  • Slaat de twijfel toe? Bekijk dan welke kleur jou op dat moment het meest trekt. Of kies iets in de variant van je lievelingskleur. Dat doet het altijd goed, toch?
  • Als derde en dit moet je doen als je écht niet uit je keuze komt. Koop het product niet en ga naar huis. Als je de volgende keer weer in de winkel komt dan weet je precies waar je gevoel naar uitgaat. Dit keer is even een grijze waas.

Mijn conclusie

Simpelweg gezegd zeg ik dat je je keuze moet maken op je gevoel en dat ter plekke. Je gaat toch niet iets passen wat je eigenlijk strontlelijk vind? Kun je niet kiezen? Kom een andere keer terug, want dan zegt je gevoel wel waar je keuze naar uitgaat.

Photo by Franki Chamaki on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Het is wel grappig om te zien hoe mensen omgaan met keuzes. Sommigen hebben hem zo gemaakt en anderen denken erover na alsof hun leven ervan afhangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *