Column | Knuffelkanon voor het echte geluk

Ik geef je een dikke knuffel. Het liefste geef ik je er nog meer, maar er zit niet meer in het kanon. Voor alles is er een limiet en zo ook voor de omhelzingen die zijn ingesteld in het knuffelkanon. Iedereen verdient de liefde om elkaar bij een begroeting de armen om elkaar te slaan of ’s avonds samen de nacht in te gaan. Wanneer mijn dekens zijn opgewarmd, kijk ik naar het plafond en zie ik zowaar alleen maar wit plamuursel. Waar blijft mijn eigen knuffelkanon? Eenieder heeft behoefte aan een stevige omhelzing en dat moet ik het openbaar mogen. Mee eens?

In de Metro vond ik een artikel over knuffelen. Dat is namelijk erg gezond en wel om vijf redenen. Als je logisch redeneert, kom je er wel op uit. Door knuffels uit te delen ervaar je minder stress, knuffels nemen je woorden over en het maakt je beter in communiceren. Het belangrijkste wat er uit het onderzoek is gekomen, is dat knuffelen je gelukkiger maakt. Ik ben jaloers op degene die dit onderzoek heeft mogen uitvoeren, want zonder knuffelen viel er niets te meten. Dat was pas een knuffelkanon geweest. Het fijnste aan een lieve omhelzing is het wegzakken van de stress van het doorgaande leven. De liefde van dat moment laat mij alles vergeten.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Verspreid de liefde

In een televisieprogramma werd duidelijk hoe tolerant Nederland is naar homo’s, lesbiennes en transgenders. Voor de buitenwereld zijn wij het meest tolerante land, maar in werkelijkheid is er nog een overwinning te begaan. De presentatoren gingen de stad in om te horen hoe mensen denken over kusjes en knuffels op straat. Ik vind het pijnlijk om te zien hoe dit mensen afschrikt. De liefde moeten we juist verspreiden, want daarop is onze wereld gebaseerd. Of niet soms? Mensen kijken écht weg als een stel elkaar omhelst of een kus geeft en dat vind ik onacceptabel. Daarom glimlach ik in het vervolg als iemand de liefde in het openbaar laat zien.

Het knuffelkanon gaat slapen

Het plafond waar ik nog altijd naar staar, kleurt langzaam zwart. Mijn oogleden hangen zwaar en voeren mij weg naar dromenland. Ik heb lang nagedacht over knuffelen en mijn conclusie is dat ik die soms nodig heb. Mocht ik je dus in de armen vallen dan is er niets aan de hand. Ik heb stofjes oxytocine nodig en die krijg je door te knuffelen. We zoeken immers allemaal naar geluk.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

15 Comments

 1. Mandy schreef:

  Heel leuk geschreven! Zo mooi hoe je inspiratie haalt uit zulke dingen en er dan zo iets moois van kan schrijven. Ik ben 3 week op vakantie en ik mis mn vriendje zn knuffels zo erg haha!

 2. Silkeblogs schreef:

  Ik heb het altijd al moeilijk gehad met fysiek contact, maar mijn vriend heeft dat toch in mij losgekregen. Nu ben ik ook echt een knuffelaar!

 3. rachel schreef:

  knuffelen is altijd goed zolang het maar met bekende zijn hahah zal het niet met een vreemde doen iig

 4. Alexandra schreef:

  Bij deze een virtuele knuffel. Ik ben voorstander, maar wordt vaak te enthousiast genoemd. 😁😁

 5. Cynthia schreef:

  Ik ben ook echt een knuffelaar. Laatst las ik ergens dat je minimaal 10 seconden moet knuffelen totdat het knuffelhormoon vrijkomt. Een goed excuus om extra lang te knuffelen;)

 6. girls-things schreef:

  Wat mooi geschreven. Ik hou van knuffelen. Kan mij er zeker in vinden hihi.

 7. Wat ontzettend leuk geschreven. Ik hou van knuffelen maar niet onverwachts of van vreemde mensen.

 8. ingrid schreef:

  knuffelen is zo lekker en heel belangrijk. geeft vertouwen en veiligheid. ik hou er van

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ik geloof meteen dat knuffelen gezond is. Komen er geen endorfines door vrij, die een geluksgevoel geven?

 10. Wat leuk geschreven! Knuffelen is heerlijk!

 11. Geweldige blog haha! Ik ben ook echt gek op knuffelen en ik noem het altijd ‘geluksstofjes aanmaken’ als ik weer eens een reden zoek voor een dikke knuffel 🙂

 12. tamara schreef:

  Mooi stukje heb je geschreven. Ik hou ook wel van knuffelen maar dan met mijn kindje en met mijn man verder niet zo

 13. Manon schreef:

  Ik hou dan weer niet zo van knuffelen, haha. Misschien is een hondje wat voor je? Lekker mee wandelen, kroelen, zijn altijd blij als je weer thuis komt (al ben je 10 min weggeweest) en ze zijn er altijd.

 14. Fleur schreef:

  Je kunt nooit genoeg knuffelen! Heel gezond en kost niets

 15. Leuke blog! Ik ben gek op knuffelen! Ik heb zelfs meegedaan met de ‘International Free Hugs Day’. Ik mocht heel veel vreemde mensen knuffelen en dat was echt fijn. Je wordt inderdaad gelukkiger met knuffelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *