Written by 06:00 Column • 17 Comments

Stroopwafels zijn mijn verslaving | Column

Stroopwafels zijn mijn verslaving

Stroopwafels zijn mijn verslaving. Is dit een pakkende eerste zin? Ik vind van wel. De herfst heeft zijn intrede gedaan en voor ik het weet staat mijn verjaardag voor de deur. Dat is 29 december, een belangrijke dag, dus zet het in je agenda. Deze lekkernij vind ik echt bij de herfst horen. Ik zit dan met een dekentje op de bank. In mijn pyjama en de tv die aanstaat. Het is leuk als iemand je het pakje aanreikt, waar de bovenste stroopwafel naar je hand gericht staat. Je kunt het er zo uitpakken. Een nadeel is wel dat het kruimelt boven mijn dekentje. Sinds kort heb ik het dekentje van Celebrate Books. Heerlijk zacht met een Harry Potter citaat. Liefde.

Oh nee, wacht. Deze column gaat over stroopwafels. Terug naar het onderwerp. De combinatie van de twee zachte cirkels gecombineerd met een stevige stroop. Dat klinkt toch lekker he? Bij mij stroomt er een rivier door mijn mond. Dat maakt het dus mijn verslaving. Het liefste eet ik in één keer het hele pakje leeg. Nee, dat valt niet te bewaren. Dan moet het dus op. Dit zou dus de beste smoes wezen als ik straks op mijzelf woon. Al moet ik oppassen dat ik niet tonnetjesrond wordt. Stroopwafels zijn gewoon te lekker. Wist je dat op de meeste jaarmarkten een kraam staat waar verse stroopwafels te halen zijn? Dat zijn dan geen dingetjes uit de supermarkt, maar echt XXL-versies die je krijgt aangereikt in een papieren zak. Lekker je vingers aflikken van de stroop. Dat is smakelijk.

Stroopwafels, als speciale winkel

Jij kan mij niet wijsmaken dat je geen verslaving hebt. Er moet iets zijn waar jij niet van af kan blijven. Snap je dat dat voor mij stroopwafels zijn? Maar wat ik niet begrijp is dat er geen stroopwafelwinkel is. Er zijn zelfs pepernotenwinkels door het hele land in deze tijd. Met stroopwafels kun je ook variëren. Zet er een paar tafeltjes neer en serveer het met slagroom en chocolade. Dat vind ik een goed idee! Ik word vaste klant. Voor nu zit ik met stroopwafels op de bank onder mijn dekentje. En gewoon dooreten hé.. 😉

Stroopwafels zijn mijn verslaving

No votes yet.
Please wait...
Close