Stroopwafels zijn mijn verslaving | Column

Stroopwafels zijn mijn verslaving. Is dit een pakkende eerste zin? Ik vind van wel. De herfst heeft zijn intrede gedaan en voor ik het weet staat mijn verjaardag voor de deur. Dat is 29 december, een belangrijke dag, dus zet het in je agenda. Deze lekkernij vind ik echt bij de herfst horen. Ik zit dan met een dekentje op de bank. In mijn pyjama en de tv die aanstaat. Het is leuk als iemand je het pakje aanreikt, waar de bovenste stroopwafel naar je hand gericht staat. Je kunt het er zo uitpakken. Een nadeel is wel dat het kruimelt boven mijn dekentje. Sinds kort heb ik het dekentje van Celebrate Books. Heerlijk zacht met een Harry Potter citaat. Liefde.

Oh nee, wacht. Deze column gaat over stroopwafels. Terug naar het onderwerp. De combinatie van de twee zachte cirkels gecombineerd met een stevige stroop. Dat klinkt toch lekker he? Bij mij stroomt er een rivier door mijn mond. Dat maakt het dus mijn verslaving. Het liefste eet ik in één keer het hele pakje leeg. Nee, dat valt niet te bewaren. Dan moet het dus op. Dit zou dus de beste smoes wezen als ik straks op mijzelf woon. Al moet ik oppassen dat ik niet tonnetjesrond wordt. Stroopwafels zijn gewoon te lekker. Wist je dat op de meeste jaarmarkten een kraam staat waar verse stroopwafels te halen zijn? Dat zijn dan geen dingetjes uit de supermarkt, maar echt XXL-versies die je krijgt aangereikt in een papieren zak. Lekker je vingers aflikken van de stroop. Dat is smakelijk.

Stroopwafels, als speciale winkel

Jij kan mij niet wijsmaken dat je geen verslaving hebt. Er moet iets zijn waar jij niet van af kan blijven. Snap je dat dat voor mij stroopwafels zijn? Maar wat ik niet begrijp is dat er geen stroopwafelwinkel is. Er zijn zelfs pepernotenwinkels door het hele land in deze tijd. Met stroopwafels kun je ook variëren. Zet er een paar tafeltjes neer en serveer het met slagroom en chocolade. Dat vind ik een goed idee! Ik word vaste klant. Voor nu zit ik met stroopwafels op de bank onder mijn dekentje. En gewoon dooreten hé.. 😉

Stroopwafels zijn mijn verslaving

No votes yet.
Please wait...

18 Comments

 1. Mira schreef:

  Wat schrijf je leuk zeg, leest heel lekker weg zo!

 2. Mieke | mieksmind schreef:

  als stroopwafels je verslaving zijn dan moet je de stroopwafels eens gaan eten bij Van Wonderen

 3. Juliette schreef:

  Yummie verse stroopwafels! Dat is zo lekker! Ik kan ze trouwens uit pakjes maar 1-2 op want dan wordt het te zoet voor me!

 4. Ellie schreef:

  Ik hou ook van stroopwafels, vooral die van de Lidl vind ik erg lekker 🙂

 5. Oeh, ik vind de stroopwafels die je vers en lekker warm op de markt kan halen echt goddelijk. Mijn verslaving is ongeveer alles wat zoet is! 😉

 6. Ik kan zo 2 a 3 verpakkingen stroopwafels op als het wezen moet! Zo lekker zijn ze!
  En dan die verse! Die zijn al helemaal lekker!

  Hier in Assen hebben ze wel eens van die stroopwafel stukjes waar ze dan die stroop overheen doen!!! Goddelijk!!!!

 7. alexa schreef:

  Het is wel heel lekker, maar niet mijn verslaving. Dat van mij is 1000% chips.

 8. Is het omdat ik van België ben maar vergeef me, ik heb nog nooit een stroopwafel gegeten 😮
  Mijn verslaving is een hartig pakje chips 😮

 9. eline schreef:

  ooojee, die tijd van het jaar?! Ik heb me vorige week al laten verleiden door marsepeinbolletjes. Een stroopwafel is ook zo heerlijk. Ik snap je verslaving helemaal 😉

 10. Jouvence schreef:

  Geen stroopwafelverslaving hier, al vind ik een stroopwafel op zijn tijd erg lekker! Ik ben even na gaan denken en momenteel ben ik toch wel ‘verslaafd’ aan de chocolade pepernoten en de KitKat Ruby (de roze).

 11. Nadia schreef:

  Heerlijk!!! Ik ben dol op die doosjes met restjes die ze vaak op de markt hebben, stroop eroverheen en snoepen maar!

 12. Lipstickencupcakes schreef:

  Hmmmm stroopwafels lekker hoor. Mij kan je wakker maken voor sushi haha.

 13. Thomas schreef:

  Ja lekker hoor, maar ik eet ze niet zo vaak. Vers van de markt en dan nog lekker warm vind ik ze het lekkerst.

 14. Fleur schreef:

  Heerlijk, maar mijn ergste verslaving is gevulde speculaas! Gelukkig is dat niet het hele jaar verkrijgbaar 😉

 15. kiki hasselton schreef:

  ik vind stroopwafels lekker, maar daar blijft het ook bij, maar je hebt wel gelijk: een stroopwafelwinkel. Of is een stroopwafelkraam op de markt ook voldoende?

 16. Oh, haha, wat grappig dat je zo van stroopwafels houdt! Ik ben dol op koek, maar het enige wat ik niet lekker vind, zijn stroopwafels ;).

 17. Verena schreef:

  Ik hou ook van stroopwafels!! In de Albert Heijn hebben ze nu wel gevarieerde smaken (mango chilli, speculaas, banaan caramel, lavendel en caramel zeezout). Misschien dat eens proberen? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *