Waarom kussen mensen elkaar op tv? | Column

Grote trappen leiden naar de bank die midden in de studio staat. Een presentatrice gaat recht staan, trekt haar jurk naar beneden en stormt bijna op haar gasten af. Drie stevige zoenen op de wangen staat garant voor een warm welkom van het publiek. Ik denk thuis echter: waarom? Waarom kussen mensen elkaar op tv? Volgens mij wordt elk programma uitvoerig gerepeteerd en hoeveel BN’ers zien elkaar nu werkelijk iedere week? Voor mij is het een kat- en muisspelletje, omdat ik het niet kan geloven dat dat de waarheid is. Ik denk ook echt: ‘Daar gaan we weer.’

Toneelstukken spelen op de kijkbuis is niet iets wat nieuw is. Dat weten we allemaal. Er zijn veel soapseries, talkshows met een grote tafel en spellen waar BN’ers aan deelnemen. Bij al deze programma’s worden kusjes uitgedeeld, maar daarbij krijg ik het gevoel dat dat niet klopt. Vind jij het ook niet vreemd dat zij kussen?
Ik heb daar toch vragen over, omdat ik naar een programma kijk voor de inhoud en niet omdat BN’ers elkaar kussen. Alsof zij pas net de studio inkomen, maar in werkelijkheid hebben ze er al een proefuitzending op zitten. De vraag ga ik toch maar stellen.

Aan de directeur: waarom kussen mensen elkaar op tv?

Beste meneer P. Van der Vorst,

RTL4 doet het sinds het vertrek van meerdere presentatoren duidelijk minder goed. De échte strijd tussen de commerciële zenders is begonnen. Goede tijden, slechte tijden moest een normale levensstandaard krijgen en ook veel oude programma’s zijn uit de kist gehaald.
Het valt mij de laatste tijd op en het irriteert dat er veel wordt gekust op de televisie. Gewoon de tafelmensen die iets willen delen die elkaar uitvoerig gedag zeggen. Terwijl iedereen weet (mag ik hopen?) dat de programma’s voor het opnemen al zijn getest, toch?

Ik zou graag willen zien dat de omgangsvormen normaal worden op de televisie. Een hand geven is net zo gebruikelijk. Net als dat je iemand tegenkomt op straat. Het is nu eenmaal geen Postcodeloterij die is gevallen.

Alvast bedankt voor het gehoor geven.

Met vriendelijke groet,

Mitchel Kleuver

Peter heeft nooit geantwoord, helaas. Dan maar zorgen dat ik van geen enkel programma het begin meekrijg, omdat ik dan niet hoef te zien dat er lippenstift kleeft aan de wangen van de tientallen vrouwelijke presentatrices op onze televisie. Kus!

Photo by Gianandrea Villa on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *