Written by 06:00 Column ā€¢ 14 Comments

Column | Heeft mijn medicijn Risperidon nog nut?

heeft mijn medicijn Risperdal nog nut_

Medicijnen hebben mij de afgelopen jaren geholpen. Sinds 2013 krijg ik het medicijn Risperidon, ofwel Risperdal, in drankvorm. In die tijd studeerde ik aan het ROC RijnIJssel te Arnhem. De buitenkant reflecteert de binnenkant. Met andere woorden: alles is van glas gemaakt. Daar werd ik lichtelijk krankzinnig door. Daarom heb ik toen in overleg besloten om te beginnen met dit medicijn. Sindsdien had ik minder last van prikkels, omdat deze worden tegengehouden. Een aantal weken stel ik mij de vraag of ik er niet mee kan stoppen. Nu weet ik het antwoord.

Heeft mijn medicijn Risperidon nog nut?

Ik krijg deze medicijnen om mij beter te kunnen concentreren tijdens de les. De laatste keer dat ik in de schoolbanken zat, was in 2014. Daarna ben ik netjes elk halfjaar bij de dokter geweest voor de medicijncontrole. Niks aan de hand. Alleen een beetje aan de zware kant. De medicijnen zorgen ervoor dat er minder prikkels bij mij binnenkomen. Dit werkt als volgt:
De hersenen geven schokjes af aan de zenuwen, maar ook andersom. Alle zintuigen werken samen tot een geheel, maar bij mij kwam dat versterkt binnen. Ik zag en hoorde letterlijk alles (ik werd niet voor niets een wandelende agenda genoemd). De medicijnen zorgen ervoor dat de zenuwbanen naar de hersenen vernauwd worden. Zo komen er minder prikkels binnen.

Woehoe. Ik ben terug van de dokter. Conclusie is dat het goed gaat en dat ik na 7 jaar mijn medicijnen mag afbouwen šŸŽ‰šŸŽ‰šŸŽ‰

MC Kleuver

Hoef ik het medicijn Risperdal niet meer te nemen?

Nu, in 2019, was ik heel benieuwd waarom mijn medicijnen nog steeds nodig zijn. Mijn werkplek is zo’n zelfde omgeving, maar de rest van mijn leven is min of meer veranderd. Ik heb een goede fundering opgebouwd, zowel sociaal als emotioneel. Ik vond het tijd dat mijn medicijnen geen deel meer uitmaken van mijn leven. Dan gaan hopelijk de kilo’s weer omlaag. De weegschaal maakte mij niet bepaald blij.
Vorige week dinsdag had ik een afspraak voor de halfjaarlijkse medicijncontrole. Aan de dokter heb ik netjes gevraagd of het mogelijk is dat ik geen medicijnen meer hoef in te nemen. Na een aantal vragen kwamen wij beiden tot dezelfde conclusie: mijn medicijnen hebben geen nut meer. Daarom ga ik vanaf nu afbouwen. Ik ga ervanuit dat ik over een maand medicijnvrij ben.

Heeft mijn medicijn Risperidon nog nut?

Hier vind je meer informatie over Risperidon.

No votes yet.
Please wait...