Meeste dromen zijn bedrog | Column

De meeste dromen zijn bedrog. Dat denk ik inderdaad. Toch mag je jezelf niet weerhouden om te dromen, want dat maakt een dag juist heerlijk. Zo zit ik graag op de stoel naar buiten te staren. In het niets en verzonken in gedachten. De boomtoppen die in de verte staan doen me denken aan mijn eigen grote droom. Namelijk wonen in een boshuisje. Dat lijkt me heerlijk en knus. Waar ik je graag over bijpraat. 

Natuur is binnen

Afgesloten van de wereld en middenin de groene natuur. Daar staat een woning gebouwd op palen. Via een klein paadje kom je uit bij de voordeur. Die leidt je door naar de trap naar boven. Waar het middelpunt van het huis bevindt. In de woonkamer geven ramen van het plafond tot de vloer uitzicht door het bos. Alle bomen zijn er om naar te kijken en maken het uitzicht waard. De woonkamer grenst aan de keuken waar het aanrecht uitzicht biedt op vogelhuisjes. De pimpelmezen en roodborstjes zijn druk bezig om takjes te verzamelen, zodat ze hun jongen kunnen verwelkomen. Aan de bar staan krukken waar relaxt kan worden. De badkamer zit aan de slaapkamer gekoppeld. 

Vuur en tuinkas

Het bos is een levende plek. Terwijl er op hetzelfde moment complete rust kan heersen. Dat trekt mij aan. Een aantal meter van de voordeur vandaan, staat een hutje. Dit kan een schuur gecombineerd met een kas zijn. Goed om eigen fruit te telen. Bij het begin van de avondschemering knispert een kampvuur in een vuurschaal. Droog hout ligt opgeslagen in de schuur. Het zijn mooie dromen. 

Amy Humphries op Unsplash

Meeste dromen zijn bedrog

In het donker lopen in het bos is niet mijn ding. Daarvan word ik misselijk. Maar heerlijk dat het me lijkt om er te wonen. Het weer maakt me niet uit. Bliksemschichten die door de lucht vliegen. Of zonnestralen die worden geweerd door takken vol met bladeren. Het roepen van uilen door de nacht laat me heerlijk dromen. Maar de meeste dromen zijn bedrog. In de ochtend staar ik uit het raam naar de boomtoppen. En zie ik in mijn hoofd de schets voor me van het boshuisje waarin ik zou willen wonen.


Op een Facebookpagina kwam ik een foto tegen welke zeer sprekend op mijn schets leek. Alleen het jammere is dat ik deze foto niet meer terugvindt. De Facebookpagina is Home, my happy place met prachtige afbeeldingen. Vooral van huizen in de herfst 🙂

Uitgelichte afbeelding door Hans Isaacson op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. Daan Van Sloten schreef:

    Heerlijk zulke dromen! Wilde ik ooit ook maar aangezien je in het bos geen vuurtje mag stoken (een vonkje kan genoeg zijn, en wég is je bos), er te weinig licht is en de aarde te schraal voor een moestuin, je altijd insecten en erger in huis hebt en het in het bos altijd vochtig is woon ik nu in een dorp op het platteland van Hongarije. Veel natuur en rust om me heen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *