Mijn 10 meest persoonlijke columns | jarige blog

Hieperdepiep. Vandaag bestaat mijn blog vijf jaren. Hoera! Op Instagram hield ik vorige week een poll, met de vraag: op welke manier ga ik mijn blog-verjaardag vieren? Daaruit werd duidelijk dat jullie het liefste een overzicht van mijn 10 meest persoonlijke columns wouden zien. Dus bij deze!

Terug naar 2020-2021

Een lekker luchtje is heerlijk, maar niet als je een hele wolk met je meebrengt. We hebben al genoeg gehoord van bubbels. Hoestend en proestend liep ik door het bos. Ook iets wat je in deze periode liever niet hebt.

In dit artikel hoort deze column thuis bij mijn 10 meest persoonlijke. Ik gaf je in het najaar een korte basiscursus over wat autisme nu eigenlijk inhoud. Want zeg nu eerlijk, soms is het best verwarrend.

Sommige geuren, maar ook bepaalde geluiden zorgen ervoor dat ik ontregel. Het hard indrukken van een lampknop is daar één van. Ook het knarsen van tanden maakt me chagrijnig. Ik merk al bij het typen van deze column. Ik heb het over misofonie.

Leven, knuffelen, branden

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik niet in het hiernamaals geloof. Alleen ben ik niet zo goed in het tactisch verwoorden ervan. Toch vraag ik me af wat al die sterren aan de hemel doen, want dat is een krachtig symbool.

Een gevoel waar ik uiterst vrolijk van word, is een avond fijn knuffelen. Dat is voor mij een echt gelukskanon. En intiem waardoor het past bij mijn 10 meest persoonlijke columns. Je leest in dit stuk ook waarom knuffelen zo voor geluk zorgt 😉

Vlammetje, vlammetje, vlammetje. Als je het huis en het bos maar laat staan. De rest: fikken. Een beetje voor pyromaan spelen moet kunnen op zijn tijd, toch? Dat heb ik een keer gepresteerd met pannenloepen, oeps.

Rozendaalse Veld
Rustig uitzicht – Rozendaalse Veld

Een beetje meer ik

Niets is er toch persoonlijker dan je eigen identiteit? Ja, ik ben autistisch. Ik zit pakweg mijn hele leven op scouting. Ik drink nooit koffie of thee. En elke dag luister ik wel een nummer van K3. Alle kleine puzzelstukjes maken één persoon: ik.

De meest slechte uitspraken, komen op de leukste momenten. ‘Ik heb geplakkerd op jou’ is hier een voorbeeld van. Zulke momenten gebeuren meestal samen met mijn zus. Een beetje casanova-achtig is het wel.

Vorige week heb ik het bericht ontvangen dat mijn contract is verlengd. In het begin dat ik werkte, vond ik bellen echt lastig. Hoe, wat en waarom lijkt mij daarom mooi om bij stil te staan.

Het blijkt dat er meer mensen zijn die ’s ochtends wakker worden met een liedje in hun hoofd. Bij mij is het vaak ‘Op een onbewoond eiland’. Het is echt vervelend om met zo’n liedje wakker te worden, maar vrolijk is het wel.

De verjaardag zit er weer op. Vanaf volgende week ga ik verder met het schrijven van nieuwe content. Nu ga ik eerst even uitrusten. Een hele fijne avond. Wat was jouw favoriet uit deze lijst?


Meer over mijn gedichten en bundels vind je op De Paarse Uil.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *