Mijn energielevel is te hoog | Column

Eén van mijn fijnste eigenschappen is doorzettingsvermogen. Dat vind ik van mezelf, want opgeven doe ik niet snel. Ik stop pas op het moment dat ik er met mezelf niet meer uitkom. In november en december voelde ik de druk steeds verder toenemen. De uitkomst daarvan is dat ik pauze heb genomen van vrijwilligerswerk, en ook dat er geen drie, maar twee artikelen per week worden gepubliceerd. Alles om mezelf te dwingen om niet constant bezig te hoeven zijn. In de periode heb ik een aantal films gekeken, veel meer thuis geweest en heb ik nagedacht over hoe ik mijn vrijetijd dan wél wil invullen. Een belangrijk gegeven is tot mij doorgedrongen: mijn energielevel is te hoog.

Op scouting

Veel van mijn energie ging naar scouting. Daar was ik tot vorig jaar bijna twee werkdagen in de week mee bezig. Het besef kwam natuurlijk te laat, maar ik was teveel tijd kwijt aan het verenigingsleven. Iets wat ik leuk vind om te doen, want ik ben van mening dat iedereen een beetje van zijn tijd aan vrijwilligerswerk moet opvullen. Het is een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Helaas mag ik mijn functie niet meer uitvoeren. Eerst was ik daar boos en teleurgesteld over. Nu het bezonken is, ben ik aan het kijken wat ik wél kan doen. Daarom ben ik bezig met het schrijven van een voorstel. Omdat het mij mooi lijkt om van onze scoutinggroep een vereniging te maken waar iedereen dezelfde informatie heeft en ouders bij hun kinderen zijn betrokken.

Mijn energielevel is te hoog

De energie moet uit het lichaam. Wat niet gemakkelijk is als je jezelf hebt beloofd om meer op te bank te zitten. Op deze momenten komt stimmen nog duidelijker naar voren. Bij mij komt dat eruit als klappen en springen, arme onderbuurman. Wandelen en mijn kop leegmaken is niet genoeg. Ik wil doen. Kinderen een fijne tijd geven op scouting en mijn ideeën uitproberen. Daarnaast wil ik ook tijd hebben, zodat ik mij bezig kan houden met lezen, leren en het takenpakket van een blogger. Het voelt als een nieuw begin en dat ik mag herontdekken waar ik naartoe wil. Mijn energielevel is te hoog. Daarom ga ik eerst proberen om een goede balans te vinden tussen actief en passief. Wat al een gehele opgave is.

Wat is jouw fijnste eigenschap?

Uitgelichte afbeelding door Christian Dubovan op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. Linda schrijft ' t op schreef:

    Ik btn sociaal en kan goed luisteren. Maar is af en toe een stukje fietsen niks voor jou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *