Natte pleisters | Column

Een ongeluk zit in een klein hoekje, luidt het spreekwoord. De meeste ongelukken gebeuren thuis. Uitglijden op een natte vloer, brandwonden van een hete kraan en woningbrand staat in de top drie. Wat denk ik niet goed is meegenomen, zijn de gevalletjes in de keuken. Kinderen wordt aangeleerd dat messen scherp zijn, maar dat was ik even vergeten toen ik groente ging snijden. Het gekartelde mes sneed door de paprika heen zo mijn middelvinger in. Op deze manier komen we aan bij het onderwerp van deze column, want wat zijn natte pleisters irritant zeg.

Het bloed vond zijn weg langs mijn vinger. Ik plakte met twee pleisters het topje van mijn derde vinger af. Waarna ik verder kon gaan met koken. Ik heb heerlijk gegeten, maar daarna komt een ander huishoudelijk klusje. De vieze borden opruimen en schoonmaken. Met water. Het irritatiegehalte steeg, want natte pleisters zitten raar. Ze zijn beweegbaar, voelen aan als een kleine spons en prikken. Het sneetje was niet compleet dicht nog. Ik heb geprobeerd om mijn linkerhand niet te gebruiken, want dan voel je het ook niet. Alleen je typt met je vingers. Dus dat trucje heb ik niet lang volgehouden.

Lees je ook mijn vorige column? Geen doelen maar ideeën 

Je vinger snijden aan papier. Dat gevoel herkent iedereen. De paprika was niet opgewassen tegen het mes. Gelukkig was ik dat wel. Een pleister plakken en met een paar dagen is het ergste leed geleden. Wanneer je natte pleisters hebt, lijkt het wel of ze uitvallen. Ze breken in feite af en dan is het verstandig om een droge pleisters te plakken. Of niet. Want men zegt dat het lichaam in de nacht veel meer heelt. Een knap lichaam hebben we toch. Ik schaam me er niet voor, want iedereen heeft weleens een pleisters verloren onder de douche. Toch? De meest smerige liggen toch wel in het zwembad. Gadverredamme.

Mijn middelvingertopje laat nog een klein streepje zien. Wanneer je veel schrijft op de computer, zoals ik, kan dat een geïrriteerd gevoel geven aan de bovenkant van mijn vinger. Ik druk de toetsen ook bijna uit mijn toetsenbord. Voor nu geen natte pleisters meer.


Uitgelichte afbeelding door: Diana Polekhina on Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *