Column: Nina-Roos

Nederlanders zijn niet op hun mondje gevallen. Toch zijn er ook mensen die erg in zichzelf zijn gekeerd. Misschien zijn ze verlegen of hebben ze een beperking. Dit is natuurlijk helemaal niet erg. Op ieder potje past een dekseltje. Maar je moet wel tegen je (ex-)partner kunnen zeggen wat je voelt. Dit verhaal gaat over een meisje die wel iets heeft meegemaakt.
Haar naam is Nina-Roos. Ze heeft mooie donkerblonde haren en is ongeveer 1m70 lang. Ze is erg in zichzelf gekeerd en kijkt vooral naar beneden. Haar ouders laten haar vaak alleen. Ze voelt zichzelf onzeker, maar waarom?
Eens kwam ze op school, een mooie zonnige dag in september. Nina-Roos was vrolijk. Maar dat duurde niet heel lang. Ze had eerst geschiedenis en Engels gehad, toen was er pauze. Het moment dat het verhaal begon. Nina heeft een vriendje gehad, ongeveer een half jaar en hij heette Miek. Nu is het ongeveer een maandje uit en dat begint zijn gevolgen te hebben. Verschillende groepjes van jongens en meisjes stonden in de aula met elkaar te praten. Ze lachten naar Nina-Roos alsof ze iets verkeerd had gedaan. Het gegniffel ging door en ze werd uitgejouwd. Vingers wezen haar na. Maar waarom? Miek en Nina-Roos hadden een goede relatie, maar ze hadden elkaar ook naaktfoto’s gestuurd. Dat was natuurlijk niet heel slim van Nina-Roos. Maar wist zei veel of Miek die nog had. Het is heel gevaarlijk om naaktfoto’s te sturen. Volgens onderzoek worden vrijwel alle foto’s wel een keer doorgestuurd. Je raadt het al, dit was ook gebeurd bij Nina. Daarom keek iedereen haar na en wezen ze. Nina-Roos wist niet meer wat ze moest doen. Hulp bij zulke gevallen zijn niet altijd de beste. Ze kon niet zomaar naar huis, naar haar ouders. Maar tegen je eigen vriendinnen of docenten zeggen, is ook niet het leukste. Daarbij kwam ook nog eens dat haar gezicht op die foto stond, heel gemakkelijk te herkennen dus.
Vanaf die dag in september laat ze zichzelf niet meer zien, ze heeft haar hoofd gebogen. Kijkt altijd naar de grond en praat met vrijwel niemand. Ze geeft geen antwoorden in de klas en doet ook niet mee met muziek. Ze sluit zichzelf helemaal op. Dit is natuurlijk niet menselijk. Iedereen wilt wel een beetje contact hebben en niet de hele dag naar beneden willen kijken. Wat zouden anderen van je denken of hoe zou jij je voelen als Nina-Roos was?

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *