Nooit meer dit uitzicht & verhuizen | Column

De tijd is gekomen om het ouderlijk huis te gaan verlaten. Een hele stap in het proces van zelfstandig worden. Geen was meer die gedaan wordt en zelf je eigen boodschappen doen. Dat betekent ontwikkelen van nieuwe ritmen. Maar het betekent ook meer vrijheid en juist zelf mogen bepalen wat er ‘s avonds op bord ligt. Echter zie ik nooit meer dit uitzicht door de verhuizing en dat maakt mij emotioneel. De wolken die langzaam boven de boomtoppen voorbijdrijven in roze of oranje tinten. Dat ga ik missen, omdat ik gehecht ben aan deze plek. Ik weet niet anders. 

De advertentie in de krant

In de krant stond een advertentie voor een grote kamer met alle prijzen inclusief. Google Maps is dichtbij voor het zoeken van een locatie en gelukkig is Streetview in Nederland niet verboden. Mijn hart begon sneller te kloppen bij het zien van de villa waarin de kamer gelegen is. Een paar dagen later had ik de bezichtiging waar ik erg zenuwachtig voor was. En het helpt niet mee als je je horloge niet kan vinden. Want wellicht heb je het eerder gelezen, maar door het dragen van een horloge voel ik mij krachtig. Alsof het een soort hulpmiddel is. Hoewel de communicatie vaag is (waardoor ik geprikkeld word), ga ik deze uitdaging aan. Daarmee is één van mijn doelen voor 2020 bewaarheid geworden. 

Deze derde alinea schrijf ik in mijn nieuwe kamer. Het is nog stil, maar dat zal niet lang meer duren. Op een strandstoel wacht ik totdat IKEA komt om mijn bed, bank en nog veel belangrijker, mijn BILLY-kast komt leveren. Daar heb ik echt naar uitgekeken. Drie tassen heb ik opnieuw de 20-treden-trap opgebeurd en daarvan heb ik geleerd dat je beter minder in kunt pakken, omdat dat je rug ten goede komt. Vanuit mijn raam zie ik een schoorsteen die mij aan Sinterklaas laat denken. Daarachter zie ik nog enkele daken, maar verder enkel het groen van de Veluwe. Alleen de boomtoppen zijn vanaf hier zichtbaar. 

Nooit meer dit uitzicht

Vrijdagavond is mijn eerste nacht in deze kamer en dat vind ik extra spannend. Gaan anderen niet klagen als ik pas ‘s nachts in de villa kom? Of vinden ze het vervelend als de deur op werkdagen al om 06:40 uur opengaat? De rust hier is voorbij. De eerste chipszak gaat open en ook een pak met chocoladekoekjes gaan het niet lang redden. Gelukkig zijn er twintig treden om het eraf te sporten. Nooit meer dit uitzicht is overdreven, want ik kan nog altijd in ‘mijn’ slaapkamer gaan staan om te kijken hoe de wolkenvelden achter de boomtoppen naar het oosten verdwijnen.

No votes yet.
Please wait...

12 Comments

 1. Caroline schreef:

  Mijn kinderen (22 en 19) wonen nog thuis maar doen gewoon zelf de was en ook de boodschappen. Zo leren ze het alvast voor als ze ooit het nest gaan verlaten 😉

 2. Jouvence schreef:

  Wat een prachtige foto’s, ik snap dat je dat uitzicht gaat missen! Veel plezier met op jezelf wonen.

 3. nicole orriens schreef:

  Gefeliciteerd Mitchel! Dat is een grote stap, ook voor je ouders denk ik. Ik wens je heel veel plezier in je eigen huis!

 4. Tuinweetjes schreef:

  Veel plezier in je huis

 5. Felice Veenman schreef:

  Wat fijn en wat goed van je dat je op jezelf gaat wonen. Een belangrijke stap in een mensenleven die iedereen op een dag maakt! Veel geluk in je nieuwe huis

 6. Tessa schreef:

  Mooie foto’s. Spannend, de eerste nachten in je nieuwe huis.

 7. KoolFamily schreef:

  Mooie foto’s. Ik wens je veel geluk en plezier in je nieuwe woonst.

 8. KoolFamily schreef:

  Mooie foto’s., begrijp dat je dit zicht zal missen maar er zal zoveel leuks tegenover staan. Ik wens je veel geluk en plezier in je nieuwe woonst.

 9. Dsisy schreef:

  Mooi uitzicht idd! Snap heel goed dat je dat gaat missen!

  Gefeliciteerd met deze nieuwe stap in je leven! Heel veel woonplezier op je nieuwe stekkie😊

 10. Wat een prachtige foto’s dat is idd een mooi uitzicht. Aan de andere kant heb je nu heerlijk je eigen plekje en dat lijkt me ook wel heel erg fijn.

 11. Ilse schreef:

  Gefeliciteerd met deze stap naar zelfstandigheid en veel geluk gewenst in je nieuwe stekje! Komt allemaal goed!
  Maar wat een prachtig uitzicht, zeg! Ik snap heel goed dat je dat gaat missen.

 12. Linda schreef:

  Heel veel woon plezier op je nieuwe plekje! Ik snap wel precies wat en bedoel. Zelf krijg ik as week de sleutel en zal mijn plekje ook heel erg gaan missen 🙃

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *