Oké, het is mannenpraat | Column

Eerlijk, ik had geen idee waarover ik mijn column zou schrijven. De meeste zaken zijn afgehandeld en hoe druk ik ben, maakt voor een ander niet uit. Toen bedacht ik mij dat ik het nooit heb gehad over de mensen die ik leuk vind. Ik heb een beste vriendin, iemand die ik het allerleukste vind en vrouwen waar ik graag mijn hart bij uitlaat. Of die ik het liefste verrot scheld. Ook als dat voor de groep is. Oké, het is mannenpraat, maar de projectlijst is gegroeid in de jaren. Het begon op scoutingmiddag dat het hockeyteam mij begon te bellen. Slecht moment, goed grappig. Dat wel.

Ik beweer niet dat ik een engel ben of een God die het beter weet. Want met de kennis van nu, had ik dingen anders gedaan dan zoals ze zijn gebeurd. Ik heb je gekwetst, je in een hoekje gedrukt en je het gevoel gegeven dat je in de prullenbak thuishoort. En daar is niets van waar, maar het klopt niet. Oké, het is mannenpraat, maar wij hebben altijd speciale vragen voor je klaar. Er is tot nu toe nog maar één iemand geweest die mijn hele wereld twee keer 180 graden heeft kunnen laten draaien. Ik geef vast een applaus voor degene die het lukt om mijn hart vol te krijgen met fladderende vlinders.  

Lees mijn vorige column: Zit het verenigingsleven in een sleur?

Oké, gedachten uit met liefde

Verkrampt raken mijn vingers het toetsenbord aan, omdat ik mijn leven niet zo wil verdergaan. Ik hou van het gevoel van liefde. Tegelijkertijd haat ik hetzelfde gevoel. Maar ik weet wat ik (niet meer) moet gaan doen. Vanaf vandaag ben jij helemaal van mij af. De contactpersonenlijst krijgt een schoonmaakbeurt en daar kom jij niet meer in voor. Gedachten uit en het licht naar jou is gedoofd.

Mijn borstkast gaat sneller op en neer, omdat ik de reacties hierop spannend ga vinden. De focus dient te verschuiven naar jou, naar iemand die ik echt wil. Want als ik jou al mijn liefde kan geven, is het hart onoverwinnelijk. Maar tot dan toe.. Nee, Tinder ga ik niet verwijderen. Dat ik daar mijn partner ga vinden is onwaarschijnlijk, maar ik heb zeker lieve mensen ontmoet het laatste jaar. Dat had ik niet willen missen.

Photo by Cihan Soysakal on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *