Written by 14:00 Column • 5 Comments

Column | Ik ben op zoek naar de toekomst

Op zoek naar de toekomst

Is het gek als ik zeg dat ik op zoek ben naar de toekomst. September heeft zijn intrede gedaan en het ‘normale’ leven begint weer. Ik heb mijn blik gefixeerd op geld sparen en nadenken over wat mijn woonwens is. Wil ik huren of kopen? Wellicht een appartement in een flat en hoeveel geld moet ik hebben? Hiermee treedt een onderzoekende periode aan. Een kamer in Harry Potter-stijl lijkt mij verplicht, want tenslotte heb ik deze eerder beschreven. Over de andere mogelijke ruimten in een huis heb ik niet nagedacht. De toekomst ligt op veel manieren open, maar heb ik het daar als autist moeilijk mee? Nee. Het is een spannende uitdaging met vele uitwegen.

In mijn situatie lijkt het me gek om vooruit te kijken naar bijvoorbeeld 5 jaar later. Ik ben net een groot jaar begonnen met werken, verveel me echt niet meer door al het schrijfwerk en scouting, maar het ontbreekt aan perspectief. Volgens mij ben ik letterlijk op zoek naar de toekomst. Het is een pad dat wordt gevormd met de tijd. De toekomst is voor je geschreven, maar jij en ook ik kiezen zelf de keuzes die hiermee zijn verbonden. Bij het schrijven van dit artikel raak ik er steeds meer van overtuigd dat dit het is. Stel je voor dat ik op Marktplaats een mooie stoel zie in mijn smaak dan is dat niet voor niets. Of het geluk is of puur toeval dat weet ik niet, want jij kiest je eigen pad.

Over vijf jaar ben ik bijna 30 jaar. In het artikel over de Bucket list lees je mijn zes afvinkpunten. Dit is voornamelijk gebaseerd op mijn hobby’s en wat ik hierin zou kunnen bereiken. Daarnaast is er nog het grote-mensen-leven dat mijn bestaan nu begint te vormen. Mijn eerste idee voor in 2024 is onderdak hebben en werken om te kunnen leven. Het hoogtepunt is het zelf boodschappen doen op de terugweg van werk naar huis. Echt iets dat werkenden doen, toch? De vraag wat ik over vijf jaar wil doen, blijf ik lastig vinden. En eigenlijk ook irritant.

Worstel jij ook met je toekomstperspectief. Ik kan je hier niet mee helpen, maar ik ga op onderzoek uit wat mijn toekomst wordt. Dit gaat een groot document worden dat kan ik je vertellen.

Photo by Elena Koycheva on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close