Column | Oranje boven – Een brief aan de Koning

Oranje boven. Morgen is het de vierde keer dat we Koningsdag vieren in ons kikkerlandje. In het hele land vind je vlaggen aan de muren. En ook de gekte barst weer los. De kleur van deze dag is oranje. Alles staat in het teken van deze prachtige, felle kleur. En het is extra groot feest. Onze Koning Willem-Alexander wordt 50 jaar. Wat een mijlpaal. Voor deze gelegenheid staat er hieronder een brief aan de koning.
Beste Koning Willem-Alexander,
Vijf jaar geleden bent u gekroond tot Koning van het mooiste land op aarde. Nederland is klein, maar fijn. Ik ben blij dat ik geboren en opgegroeid ben in de streek waar ik woon. Aan de onderkant van de heuvels van de Veluwe. In het oosten van Nederland. Het is hier prachtig. Ik kan de vogels elke dag horen fluiten en uren wandelen tussen de bomen. Je komt mensen tegen die graag gedag tegen je zeggen of stug doorlopen zonder je te zien. Beide vind ik goed. Je hebt immers niet elke dag zin om iemand gedag te zeggen.
De hulp voor mijn autisme is grandioos. Ik word met respect behandeld en iedereen luistert naar mijn hulpvragen. Dat is heel fijn. Ik zou graag door willen gaan met de dromen die ik heb. Ongestoord mijn eigen leven leiden met werk, een huis, vrienden en familie. Momenteel ben ik nog steeds op zoek naar werk. Gelukkig krijg ik professionele begeleiding. Hierdoor leer ik steeds meer over mijzelf en mijn omgeving. Dat is heel prettig. Het is voor mij op zijn tijd nog wel eens lastig om me te verplaatsen in iemand anders.
Nederland is mijn favoriete land. Hier kan ik mijn hobby’s uitoefenen. Ik houd van schrijven en beheer daarom mijn eigen blog. Het leven in een fictieve wereld is voor mij niets nieuws. Ik heb namelijk mijn eigen verhalenreeks geschreven. Erg leuk om te doen. Daarnaast schrijf ik graag over mijn eigen leven. Zoals over autisme en dingen die ik tegenkom onderweg. Een andere hobby van mij is scouting. Ik ben nu 12,5 jaar bij de plaatselijke vereniging en ik ben nog niet klaar. Ik ben lid van de roverscouts en leiding bij de bevers. Het doet mij goed om mijn vrienden te zien en om voor de leden een leuke opkomst te maken.
Graag zou ik oud willen worden zonder oorlog, zonder pijn. Het liefste wil ik mezelf blijven zijn.
Gefeliciteerd met uw vijftigste verjaardag en maak er wat van.
Met vriendelijke groet,
MC Kleuver
 
Oranje boven

No votes yet.
Please wait...

7 Comments

 1. Rob Alberts schreef:

  Een mooie brief
  Zal onze koning antwoorden?
  Vriendelijke groet,

 2. lizlovelifenl schreef:

  Hele mooie brief! Veel plezier morgen!

 3. Firmamama.nl schreef:

  Wat een mooi brief aan onze koning. Ik sluit mij volledig bij je aan bij het laatste stukje. Fijne Koningsdag morgen!

 4. Mooie brief! Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *