Written by 14:00 Column • 14 Comments

Pijnlijk voor mijn bloggershart | Column

pijnlijk voor mijn bloggershart

Het woord influencer ga ik niet gebruiken, want ik blog alleen. Dat doe ik erg graag. Het schrijven van teksten geeft mij een plezierig gevoel, maar als blogger krijg je ook te maken met stuitende reacties. Dat is pijnlijk voor mijn bloggershart, omdat ik mijn gevoelens en gedachtenspinsels open en bloot voor iedereen te lezen leg.

Een zachte wind beweegt er door de kamer waar ik zit te schrijven. Met mijn vingers die over het toetsenbord bewegen, kijk ik uit op een stenen muur. Alsof ik mijn woorden daar kan vinden. Artikelen schrijven, bijpassende foto’s zoeken en publiceren is het voornaamste wat ik doe. Maar ook reageren op artikels van anderen vind ik leuk, omdat je een band met diegene kan opbouwen. Ik vind het belangrijk dat je in artikelen kunt lezen door wie het is geschreven. Persoonlijk en oprecht zijn voor mij eigenschappen met een hoge waarden. Ik lees artikelen waar ik niets mee heb, zoals over make-up. Want ja, wat moet ik daarmee. Toch probeer ik een reactie achter te laten met een positieve noot.

Onderwerpen negeren is te pijnlijk

Vorige week had ik het over reageren in je emotie. Iedereen gaat vanaf neutraal naar blij, boos of misschien verdrietig. Je kunt geroerd zijn om wat je leest, maar je kunt ook overstuur iemand attent maken op dat je ‘iets niet mag schrijven’. Nou, en daar wil ik het dus even over hebben, omdat het uitermate pijnlijk voor mijn bloggershart is om niet te mogen schrijven waarover ik wil. Eigenlijk wil ik je even een geheim verklappen. Ik schrijf helemaal niet om zoveel mogelijk lezers naar mijn blog te trekken, want dat vind ik bijzaak. In ben in 2016 met bloggen begonnen om mijn passie voor schrijven te ontwikkelen.

Gefronste wenkbrauwen op dit moment, omdat ik me geremd voel in delen van onderwerp. Schrijven over, Zwarte Piet, waarden of over seks is uit den bozen, maar ben ik dan diegene die dat wel moet gaan doen? Nee, dat denk ik dan weer niet, omdat ik geen influencer ben. Jullie zoeken het maar uit, want de onderwerpen waarover ik wil schrijven, borrelen opnieuw op.

No votes yet.
Please wait...