Praten met wolven

Praten is een mooi middel om mensen te vermaken of te informeren. Kijk maar eens naar het nieuws of een cabaretier, allebei vertellen ze een verhaal. Communicatie en in gesprek gaan is een belangrijke manier van contact. Uit een ontmoeting op het station kan een mooie vriendschap ontstaan, als je tenminste met elkaar hebt gepraat. Een gezellig praatje over het weer wordt vaak gebruikt als aanknopingspunt. Zo heb je iets om mee te beginnen. Of, waar kom je vandaan? Wordt ook veel gebruikt.
Emoties kunnen hoog oplopen in een gesprektimber-wolves-907680_960_720, maar soms is dat misschien ook wel nodig. Emoties zorgen ervoor dat een deel van ons beter wordt begrepen door de ander. De toonhoogte van onze stem bepaalt dat je gesprekspartner het aangenaam vindt of niet. Het is een belangrijke sleutel in een gesprek. Wanneer ik mijn stem verhef is het beter om rustig te gaan zitten of gewoon weg te lopen. Je kan dan aan mij merken dat ik gespannen ben, omdat je een trilling hoort in de zinnen die ik roep. Wanneer ik rustig ben, dan kun je er gezellig bijzitten om even te kletsen. Mijn stem zal dan een stuk vriendelijker zijn en een grote glimlach zal op mijn gezicht rusten.

Jan Smit

Soms kan het ook rustgevend zijn om iemand te horen praten. Een mooie, warme, zangerige stem van op de TV of van Spotify die door je kamer galmt. Ik luister dan graag naar de stemmen. Ze inspireren me om dingen te denken. Te denken aan de dingen die je anders nooit zelf had bedacht. Alsof het een droom is, loop ik door een stil en verlaten bos met wolven die snel achter me aankomen als ik het liedje ‘Wolven In Het Bos’ hoor van Jan Smit. Ik schrik op als het nummer is afgelopen en speel hem dan nog een paar keer af om er helemaal aan te wennen.
Heb je mij al op Facebook geliked? Klik dan hier op de link. 
wolf-635063_960_720

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Sanne schreef:

    Klopt helemaal. Als ik nerveus ben dan ga ik ook zenuwachtiger praten of stiller. Dus ik herken het wel. Mooi dat je rustig wordt van bepaalde stemmen maar je kan ook nerveus worden van bepaalde stemmen….

  2. Mooi beschreven! Als jij boos wordt, ren ik het liefst weg. Ik hou nu eenmaal niet van boze mensen en al helemaal niet als ze naar mij gaan schreeuwen ofzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *