Relax

Relax jij vaak genoeg of kan dat wel iets meer? Ik vind het heerlijk om een hele dag achter mijn beeldscherm te zitten en mijn teksten te schrijven. Het feit blijft dan echter dat ik me te weinig ontspan. Mijn grijze massa is toch bezig met het bedenken van nieuwe dingen en de dingen die alle dagen doorgaan. Wanneer was hij of zij ook alweer jarig? Ik zou het niet meer weten, hoe hard ik ook nadenk. Het komt niet meer boven.
Om op bovenstaande vraag voor te borduren heb ik met mezelf de afspraak gemaakt om elke avond minstens tien pagina’s uit een boek te lezen. En nee, niet uit de Donald Duck. Maar gewoon een boek met softcover, of hard, en dan lekker in bed een hoofdstukkie lezen. Vroeger deed ik dat al, maar dat is nogal verwaterd sinds dat ik naar de middelbare school ging. Du ik ga daar weer aandacht aan besteden.
Dat is niet de enige manier waarop ik me kan ontspannen hoor! Een leuke vrijetijdsbesteding is  een wandeling  maken door het grootste bos van Nederland en die heb ik als achtertuin. Je ziet herten,wilde zwijnen en veel torren, haha. Ik vind het fijn om onder de daken van bladeren te lopen en te genieten van het vele groen om me heen met een klein rugzakje op de rug.
Mijn hartslag daalt een stuk, ik kan rustiger ademhalen en de pijn in mijn rug verdwijnt doordat ik dan lekker bezig ben en me kan ontspannen. Ik geniet ervan. En dat is ook goed voor de mensen om mij heen, dan kan ik rustig langs ze heenlopen, zonder kwade bedoelingen.

No votes yet.
Please wait...

4 Comments

  1. alle manier zoals jij ontspant kan ik mij alleen maar bij aansluiten.
    Wandelen doe ik te weinig, lezen ook.. ontspannen in het algemeen doe ik gewoon te weinig, maar ik sluit mij naadloos aan bij jouw manieren!
    We hebben het allemaal wat meer nodig en moeten er tijd voor maken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *