Het schrijven van artikelen | stoppen of doorgaan?

Geen nieuwe artikelen die op deze blog worden geplaatst. Gaat het allemaal wel goed met mij? Ja, het gaat prima. Het is alleen heel veel en wat ik belangrijk vind, is om schrijven leuk te blijven vinden. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik enkel nog schrijf op momenten dat ik dat wil en niet omdat er een verplichting aan vast zit. Aan ideeën zijn er ook geen gebrek, want het lijstje voor de toekomst wordt steeds langer. Binnenkort komt er een nieuwe rubriek waar jij ook aan mee kan doen! En daarnaast wil ik meer schrijven over edelstenen, boeken, recepten, autisme, maar natuurlijk ook nog steeds over geluk en de Gelderse natuur. Het schrijven van artikelen vergt tijd en die ruimte daarvoor voel ik nu niet. Nog niet. 

Uitlaatklep en nieuwe balans

Het bovenstaande vind ik een goed iets. En waarom? Nou, omdat ik de vakantie heb gebruikt om stadjes te bezoeken, rondjes te fietsen, lezen, zonnen en heerlijk niets doen. Echt ontspannen. Mijn blog ben ik haast vergeten. Niet helemaal, maar ik heb mij wel degelijk de vraag gesteld: wil ik nog artikelen schrijven? Over die vraag denk ik (onbewust) nog vaak na, want schrijven doe ik graag en werkt voor mij als een uitlaatklep. Alleen ben ik aan het zoeken naar een nieuwe balans, want eerder ben ik al met vier artikelen per week gestopt. En ik ga ervan uit dat drie artikelen ook niet meer vanzelfsprekend gaat zijn. Helemaal stoppen met mijn blog vind ik een te rigoureuze beslissing en niet geheel passend. Daarom ga ik voor een tussenoplossing. 

Het schrijven van artikelen..

Het schrijven van artikelen ga ik doen wanneer ik daar tijd en zin in heb. Is dit drie keer in een week? Dan is dat helemaal prima. Het fijne is dat het ook prima is als ik niets plaats. Op deze manier geef ik mezelf de ruimte om geen extra druk bij mezelf te leggen, maar gewoon te doen zoals ik doe. En ook zoals het gaat. Het schrijven van artikelen wordt op deze manier een bijzaak, zodat ik meer aandacht kan besteden aan gedichten maken en scouting. En niet alleen hieraan, maar ook aan wandelen, fotograferen, spiritueel bezig zijn of een Netflixavondje of terras met vrienden. 

Door dergelijke afspraken met mezelf te maken en deze op te schrijven, wil ik mezelf ervan overtuigen dat dit zo ook moet kunnen. Gelukkig heb ik genoeg ideeën voor nieuwe artikelen. Uitgeschreven ben ik nog lang niet.

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...

6 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Altijd goed om voor jezelf te bepalen waar je prioriteiten liggen en op basis daarvan beslissingen te nemen!

 2. rachel schreef:

  Doen waar jij je goed bij voelt en schrijven wanneer je wilt en kan 😉 het moet leuk blijven en geen must zijn of worden.

 3. Lindaschrijfthetop schreef:

  Het uitgangspunt moet zeker niet zijn dat je moet schrijven (voor wie?) Je hebt helemaal gelijk ga doen waar je je happy bij voelt.

 4. Kiki Hasselton schreef:

  Goed dat je bij jezelf nagaat waar je prioriteiten liggen. Ik zit nu in de fase of ik door wil gaan met mijn blog of niet

 5. Uiteraard mag schrijven geen verplichting worden. Schrijven doe je voor het plezier. En je hebt gelijk, er zijn ook andere zaken waar we gelukkig van worden in het leven. Dus het zoeken naar een zekere balans is echt wel een goed idee.

 6. Sherry schreef:

  Doe altijd waar je je goed bij voelt. Ben benieuwd naar nieuwe rubrieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *