Schrijven: waarom ik het doe

Het is heerlijk om ’s ochtends op te staan en mijn computer een slinger te geven. Als eerste start ik het internet op om op Facebook de laatste berichten te checken en natuurlijk de statistieken van mijn blog door te nemen. Vrijwel altijd het volgende wat ik doe is Word aanklikken in mijn taakbalk. Die voor de meeste mensen gek genoeg bij mij aan de rechterkant zit.
Schrijven is iets wat ik bijna dagelijks doe. Als het niet voor mijn blog is, dan is het wel voor mezelf, in een dagboekje ofzo. Of natuurlijk mijn Bullet Journal. Het liefste typ ik eerst 5 zinnen om daarna mijn WhatsApp berichten te checken en mijn gedachten te laten afglijden naar iets anders. Daarna kan ik me dan weer helemaal concentreren op mijn verhaal en doordenderen.
Rust. Dat is ook een klein woordje met soms een grote betekenis. Het brengt me rust en veel tijd voor mezelf om te schrijven. Ik krijg er een soort andere wereld van. Een wereld waarin veel kan en mag en dat is heel mooi om in te dromen. Een wereld met tovenaars, heksen, magische ringen, kastelen, villa’s en dergelijke. Een wereld die ik voor nu even ga verlaten, omdat ik me bezig wil houden met een ander project. Hoewel ik zeker weet dat het ooit weer terugkomt.
Rust, een verhaal vertellen, plezier en lezers, dat is toch wel waarom ik schrijf. Ik vind het leuk dingen te delen via mijn website en blog. En ik beleef heel veel plezier in het bedenken van de dingen die ik graag deel, zoals een verhaal of een column. Ik startte vorige week ook met het delen van mijn Bullet Journal. Een hele mooie manier om een kijkje te geven in mijn interesses.
Als laatste wil ik meegeven dat het goed is om iets voor jezelf te hebben, een hobby. Iets waar je in uitblinkt en graag je tijd voor vrijmaakt. Dit is heel goed voor je eigen positiviteit! Doe jij ook iets wat je leuk vind en doe je dit geregeld?
 

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Ben je dan nooit zonder ideeen ??
    Ik kan bijvoorbeeld niet een Word document openen om vervolgens te moeten bedenken wát ik moet gaan schrijven.. ik moet wel al een doel hebben voordat ik begin.. en dat heb ik niet altijd.
    En mijn gedachtes opschrijven is soms geen beginnen aan.. die volg ik zelf amper, laat staat dat ik ze op papier moet krijgen hahahahaha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *