Slingerwerpen door vijf jaren | jarige blog | Column

Het is aanstaande zaterdag groot feest. In 2016 ben ik begonnen met deze blog en dat is een feestje waard. In 2015 schreef ik enkele columns en artikelen op een eerdere website. Daar ben ik destijds mee gestopt, omdat ik het risico van schrijven op internet te groot vond. Immers. Iedereen kan lezen wat je schrijft. Het bloed om te schrijven stroomde verder door mijn aderen. Zo begon ik op 30 januari 2016 opnieuw met een blog. En dat is een keuze waar ik nog altijd achter sta, omdat ik het heerlijk vind om mijn gedachtenspinsels te delen. Soms is het ook slingerwerpen door vijf jaren heen. 

Lees meer: Het takenpakket van een blogger

Mijn favoriete onderwerpen 

Een paar avonden in de week zit ik met mijn vingers op het toetsenbord. Mijn meest favoriete onderwerpen zijn edelstenen, geluk, Gelderland en de natuur. Ik schrijf hierover, omdat mijn interesses daar liggen. Elke ochtend opnieuw kies een ‘edelsteen van de dag’ uit. Die mij die dag moet helpen. Natuur komt iedere maand terug in een column, maar ook met de foto-artikelen uit het bos. En afgelopen zomer dook ik in de geschiedenis van de mooiste provincie: Gelderland. Voor iedere donderdag schrijf ik een column over de dagelijkse dingen die mij bezighouden, nieuwsgierig maken of over wat mij verbaasd. 

Gedachtenspinsels met jou delen 

Door mijn energie en enthousiasme vraag je je vast af waarom deze titel. Hoewel schrijven een lust is, blijft het zoeken naar nieuwe onderwerpen, nieuwe ideeën en ook de gedachtenspinsels een slingerworp. Het kan altijd alle kanten op en het is maar net wat ik heb bedacht. Hoewel de kans klein is, laat ik mijn gedachten ook gaan over het stoppen met bloggen. Op die manier kan ik mijn aandacht aan iets nieuws besteden. Bijvoorbeeld de gedichten die ik geregeld op Instagram knal. Maar het schrijven van blogteksten vind ik veel te leuk. Al is het al vijf jaren slingerwerpen. 

Lees ook: Pijnlijk voor mijn bloggershart | Column

Slingerwerpen door vijf jaren 

In vijf jaren bloggen heb ik veel gedachtenspinsels opgeschreven. Ik ben gaan onderzoeken hoe fantasy schrijven voor mij werkt, prachtige vriendschappen heb ik opgebouwd en ik leerde dat in columns een persoonlijke noot geen kwaad kan. Al met al ben ik onwijs trots dat ik deze mijlpaal heb mogen halen. En ook trots op jou, omdat je mijn onzin, uh, mijn reis, hebt mee mogen lezen. Ik ga een klein feestje met cupcakes vieren, maar direct daarna weer aan mijn bureau, want ook volgende week vind je een nieuwe column op deze blog. 

Hiep, hiep, hoera!


Meer over mijn gedichten en bundels vind je op De Paarse Uil.

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Ate Vegter schreef:

    Leuk dat je dat doet! Ik schrijf sinds juni 2o15 ook elke dag een column op http://www.atevegter.wordpress.com
    Voor iedereen leesbaar. Ik worstel ook wel eens met onderwerpen maar schrijf veel over vroeger nu en boeken films en toneelstukken waar heen ga. Ga vooral door! Het is machtig om te doen!

  2. rachel schreef:

    inderdaad een hiep hiep hoera, vind je blogposten altijd leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *