Steptember gaat met je aan de loop | Column

Stel: je hersenen zijn beschadigd waardoor bewegen steeds moeilijker wordt. Wat doe je dan? Veel mensen vinden bewegen belangrijk, maar doen het niet. Dat kan uiteraard verschillende redenen hebben en ik denk dat de auto daar een grote rol in speelt. Laatst was er op het nieuws dat de meeste kinderen met de auto naar school worden gebracht. Schandalig. Sinds een paar jaar wordt september omgedoopt tot Steptember. Voor mensen met cerebrale parese is het lastig om te bewegen. Voor hen is het niet vanzelfsprekend dat zij een stuk kunnen lopen, fietsen of zwemmen. Steptember laat mensen bewegen en fit blijven.

Rosita van RulesbyRosita.nl heeft cerebrale parese en doet voor de tweede keer mee met het evenement. Op haar blog schrijft ze dat ze meer aandacht wilt voor de stoornis. Daarnaast schrijft ze dat er over de onzichtbare gevolgen minder bekend is. Ik sluit mij helemaal bij haar aan om geld op te halen voor onderzoek. Je kunt jezelf namelijk geregistreerd mee laten doen met deze actie. Voor €15 krijg je het pakket met een stappenteller. Denk maar niet dat je het alleen hoeft te doen. Rosita loopt met haar moeder en een vriendin. Het is mogelijk om mensen uit te nodigen voor je team, na registratie.

10.000 stappen per dag lopen is niet niks. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Omgerekend komen deze stappen uit tussen de zeven en acht kilometer. De wereld is aan het veranderen. Mensen nemen niet meer de tijd. Alles moet met gevlieg en geren, terwijl dat niet altijd nodig is. Loop eens naar de supermarkt, het station of door het bos. Dan weet ik zeker dat je een stukje rust terugvindt in jezelf. Het geld voor onderzoek is hard nodig. Er is al veel opgehaald, maar er kan altijd wat bij. Zelf heb ik €10 gedoneerd. Kan Rosita op jou rekenen? Doneren kan op deze sponsorpagina.

Lopen met cerebrale parese

Photo by Tamara Menzi on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

22 Comments

 1. Anja schreef:

  Wat lief dat je daar aandacht voor vraagt. 10.000 stappen lijken me wel heel lastig, alhoewel ik dat misschien wel zou kunnen halen.

 2. ingrid schreef:

  10.000 stappen is best wel veel. met een zittend beroep haal ik dat echt niet elke dag

 3. Nadia schreef:

  Wat goed dat je hier aandacht aan geeft. Die 10000 stappen ga ik zelf echt niet halen per dag… Dan moet er iets uitgevonden worden om lopend te bloggen 😉

 4. Karlien schreef:

  Wat n mooi initiatief. Ikzelf heb geen auto dus bewegen doe ik gelukkig wel genoeg

 5. kiki hasselton schreef:

  goed initiatief hoor. ik haal helaas vaak de 10000 stappen niet. Moet ik misschien meer op gaan letten

 6. Amanda schreef:

  Bewustwording is ook een hele ‘stap’, en in deze gehaaste tijd absoluut nodig. Ik vind het goed dat je hier aandacht aan besteedt! Zelf probeer ik ook meer te bewegen door meer activiteiten lopend te doen. Die 10.000 stappen red ik bij lange na niet (maar zeg nooit: nooit), maar 6.000 vind ik ook al een hele verbetering 🙂

 7. Laura schreef:

  Ik probeer ook iedere dag 10000 stappen te zetten en met mooi weer lukt dat aardig, maar met de winter in aantocht vind ik het weer wat lastiger.

 8. alexa schreef:

  Jaaa ik probeer ook 10.000 minimaal te zetten, maar nu ik dan even 3 weken met de auto ga, wordt het al zoveel lastiger. Blijven fietsen, buiten zijn en ’s avonds wandelen of sporten helpt heel veel. Het motiveert wel om erop uit te gaan.

 9. Rosita schreef:

  Dankjewel voor je mooie blog over Steptember! Dat waardeer ik heel erg!

 10. Fleur schreef:

  Wat een goed doel! Ik heb een stappenteller in mijn horloge zitten en het lukt mij zeker niet elke dag om 10.000 stappen te zetten. Veel succes!

 11. Silkeblogs schreef:

  Wat een mooi initiatief, en ook heel fijn dat je er aandacht aan schenkt! Ik ga eens kijken =)

 12. Renata schreef:

  Wat een mooie actie – ik kan zelf ook niet goed stappen, maar dat komt door veel gewrichtsproblemen – 10.000 stappen lijkt me super veel 😮

 13. Tamara schreef:

  Ik vind dit zelf ook erg belangrijk vind het naar school brengen met de auto ook een taboe maar vaak moeten ouders natuurlijk door naar hun werk en dan snap ik het ook wel weer.

 14. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Wat fijn dat je hier aandacht aan besteed. Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel stappen ik loop, maar ik sport best veel. Geldt dat ook?

 15. Wat een goed initiatief. Ik loop elke dag naar mijn werk en ook de kids gaan lopend naar school. Ik vind het fijn om me niet met de auto door het drukke verkeer ´s morgens te begeven.

 16. Kimberley schreef:

  Wat super goed dat je hier aandacht aan besteedt zeg! 10.000 stappen zijn veel hoor. heb ook een fitbit, maar haal het niet elke dag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *