Written by 07:00 Column • 22 Comments

Steptember gaat met je aan de loop | Column

Stel: je hersenen zijn beschadigd waardoor bewegen steeds moeilijker wordt. Wat doe je dan? Veel mensen vinden bewegen belangrijk, maar doen het niet. Dat kan uiteraard verschillende redenen hebben en ik denk dat de auto daar een grote rol in speelt. Laatst was er op het nieuws dat de meeste kinderen met de auto naar school worden gebracht. Schandalig. Sinds een paar jaar wordt september omgedoopt tot Steptember. Voor mensen met cerebrale parese is het lastig om te bewegen. Voor hen is het niet vanzelfsprekend dat zij een stuk kunnen lopen, fietsen of zwemmen. Steptember laat mensen bewegen en fit blijven.

Rosita van RulesbyRosita.nl heeft cerebrale parese en doet voor de tweede keer mee met het evenement. Op haar blog schrijft ze dat ze meer aandacht wilt voor de stoornis. Daarnaast schrijft ze dat er over de onzichtbare gevolgen minder bekend is. Ik sluit mij helemaal bij haar aan om geld op te halen voor onderzoek. Je kunt jezelf namelijk geregistreerd mee laten doen met deze actie. Voor €15 krijg je het pakket met een stappenteller. Denk maar niet dat je het alleen hoeft te doen. Rosita loopt met haar moeder en een vriendin. Het is mogelijk om mensen uit te nodigen voor je team, na registratie.

10.000 stappen per dag lopen is niet niks. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Omgerekend komen deze stappen uit tussen de zeven en acht kilometer. De wereld is aan het veranderen. Mensen nemen niet meer de tijd. Alles moet met gevlieg en geren, terwijl dat niet altijd nodig is. Loop eens naar de supermarkt, het station of door het bos. Dan weet ik zeker dat je een stukje rust terugvindt in jezelf. Het geld voor onderzoek is hard nodig. Er is al veel opgehaald, maar er kan altijd wat bij. Zelf heb ik €10 gedoneerd. Kan Rosita op jou rekenen? Doneren kan op deze sponsorpagina.

Lopen met cerebrale parese

Photo by Tamara Menzi on Unsplash

No votes yet.
Please wait...