Nieuwe onderwerpen leren: de tijd is daar | Proberen

Op chaotische wijze maakte het Nederlandse Kabinet de nieuwe maatregelen ‘tegen’ het virus bekend. Een goed statement in een verkeerd sausje, omdat het weekend daarvoor toegangswegen naar stranden en bossen werden afgesloten. De bevolking wou de besmetting een handje helpen. Mark Rutte vond dat niet leuk en nam daarom maatregelen. Binnenblijven is de nieuwe standaard en naar buiten mag alleen voor boodschappen, naar de dokter of om een frisse neus te halen. Omdat mijn agenda is leeg geveegd, want geen scouting meer, dacht ik: het is tijd om aan nieuw onderwerpen te leren.

Hoe langer ik op deze aarde rondloop, hoe beter ik mijzelf leer kennen. Hoewel ik vaak merk in gesprekken dat mijn interesses heel ergens anders liggen, niet bij films en games, heb ik nog genoeg belangstelling voor andere onderwerpen. Daar ben ik trots op, omdat deze interesses maken wie ik ben. Ik kan rustig een uur intrigerend kijken naar de kaarten van mijn atlas, maar ook eigen dorpjes tekenen doe ik graag. Iets anders wat ik graag doe, is Wikipedia doorpluizen voor nieuwe informatie. Ken je het bekende Wikipedia-spel?
Je start op een willekeurig onderwerp en probeert in zo min mogelijk klikken op de pagina van Adolf Hitler te komen. Spoiler: veel klikken heb je vaak niet nodig.

Lees meer: Mijn doelen voor 2020

Nieuwe onderwerpen waarover ik wil leren

Door het wegvallen van hobby’s zoals scouting en trampoline springen, heb ik meer tijd over om iets nieuws te leren. En de kans is er dat ook jij meer tijd hebt. Ik zou graag meer willen weten over Peru, Macchu Pichu en hoe het land zich heeft ontwikkeld. Ik denk na om op reis te gaan naar Spanje en ik heb altijd al eens meer Spaans willen leren dan ‘Hola! Que tal? Gracias.’

Eén keer in de week kan ik nu ook meer tijd besteden aan waarzeggerij. Daarin zijn veel verschillende elementen waarin ik meer over leren, zoals tarot, maar ook runenstenen lezen. Het zou je verbazen dat runen nog vaak worden gebruikt in tekens en verhalen. Een ander ding waarin ik kan verbeteren, is koken. Al lang niet meer gedaan. En best leuk om iets nieuws te proberen in de keuken met pannen. Of een eenpansgerecht. Alles bij elkaar gooien geeft een spannend effect.

Nog even doorbijten

Hoe lang de huidige situatie gaat duren, weten we niet. Daarom is het goed om te kijken wat er op je lijst staat waar je normaal geen tijd voor hebt. Want wie weet gaat het nu wel lukken! 😊

Ik ontdekte deze website met 107 ideeën voor nieuwe hobby’s.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *