Tintelende handen en voeten – iets met weinig slaap

Elk derde weekend van oktober spelen wij met scouting een groot spel. Dit spel, genaamd de Jotihunt, wordt gespeeld door 65 verenigingen in Gelderland. Het weekend is beroemd en zeker uniek in haar soort. Nu heb ik wel last van tintelende handen en voeten, want voor het eerst heb ik het gepresteerd om 24 uur wakker te blijven. Dat lukt mij normaal nooit. De Jotihunt bestaat uit twee onderdelen, namelijk Jamboree on the Internet en een vossenjacht in één. Eind september begint de spanning al te stijgen, want…

De eerste opdracht

… een aantal weken voordat het spel begint, komt er een eerste opdracht online. Dit is de meest omvangrijke opdracht van het spel met het doel om de locatie aan te kleden. Elke editie is gekoppeld aan een thema en die van dit jaar was 1001 nachten. Een vliegend tapijt, een vijver, kamelen, palmbomen en een paleis op een rolgordijn zijn enkele onderdelen die moesten worden gemaakt. Hier zijn wij met ons gezelschap een week zoet mij geweest en dan uiteindelijk komen de eerste punten binnen. 24/30, yes!

De start

De laptops zijn aangesloten, op de tafel liggen knutselspullen klaar en de auto zit vol benzine. Dat is verplichte kost, want de Jotihunt staat op beginnen. Om klokslag negen uur verschijnt de eerste opdracht en een hint. Het zijn leuke puzzeltjes, maar ik snap er niks van. Alhoewel ik graag nadenk, gaan de creatieve opdrachten mij beter af. Zo zie je mij hieronder in een marktkraam. Het is verrassend hoe snel je middenin het spel zit. De opdrachten zijn er in verschillende soorten en maten. Enkele voorbeelden zijn: een etiket ontwerpen, een tapijt laten vliegen, een taart maken, lampionnen knutselen en nog 100 opdrachten meer.

Marktkraam met Jotihunt
Marktkraam

Heel veel koffie

Normaliter bestrijd je tintelende handen en voeten met koffie. Heel veel koffie. Echter drink ik nog altijd een ander soort zwart goud, chocolademelk genoemd. Om 05:30 uur stond ik drie potten koffie te zetten op zondagavond, want er kwam veel scoutingvolk. Er lopen door de provincie verschillende vossenteams en die wil iedereen natuurlijk graag vinden. Je krijgt vijf punten voor iedere keer dat je van een vossenteam een sticker hebt ontvangen. Op het moment dat er geluiden zijn dat de vossen naar jouw scouting komen, heb je kans dat er zo meer dan 100 mensen staan. En die willen koffie.

Tintelende handen en voeten

Om 07:30 uur ging ik zondagochtend naar bed. De koffie was koud en ik heb de 24 uur volgemaakt. Dit is voor mij een record, want dat heb ik nog nooit gered. Na twee uur slaap werd ik weer wakker. Toen ik later die middag thuis kwam, voelde ik dat mijn vingers en voeten waren opgezwollen. Alsof het een spons was die het water vasthoudt. Een fijn gevoel is het niet om tintelende handen en voeten te hebben. Ondanks deze uitkomst, heb ik een leuk weekend gehad, maar ik weet ook dat een gehele dag wakker zijn niet aan mij is besteed.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *