Column: Vakantie boeken

Augustus is achter de rug. De vakantie is over. Langzaam valt de winter in. De bomen zijn kaal, het is kouder en op de stoep ligt een dun laagje sneeuw. Eén van de leukste dingen in het jaar komt in zicht: het boeken van de vakantie. Ondertussen is het eind januari. De websites als Zoover en Vakantieveilingen krijgen weer een boost met bezoekers. Er wordt weer gezocht in boeken en ook de vakantiebeurs is in Utrecht.
Ook bij ons thuis hangt die sfeer. Zo zie ik op een dag in januari dat mijn moeder op de iPad bezig is met het zoeken naar een camping. De laatste jaren gaan wij altijd naar Spanje en steeds een klein stukje verder. We zijn al in Empuriabrava, Sant Pere Pescador en Platja d´Aro. Maar de vraag is elk jaar weer: waar gaan we nu heen? Sommige mensen gaan elk jaar naar hetzelfde, anderen kiezen elk jaar weer een nieuwe bestemming. Het laatste doen wij. Elk jaar weer een andere camping.
Eén ding is er dit jaar toch anders: m’n zusje gaat niet meer mee. Ik zit dit jaar alleen op de achterbank. Dus daar is onze keuze dan ook weer op gebaseerd. Na een paar dagen te hebben gezocht op het internet en in brochures, hebben we dan toch een camping gevonden. De camping heeft vier sterren, grote plaatsen, een mooi luxe zwembad en dichtbij het strand. Wat vooral ik fijn vind, omdat ik de zee leuker vind, dan het zwembad. Lekker in zee springen en dobberen op een groen luchtbedje. Ja, kan er niks aandoen de onze groen is.
Na ons verdiept te hebben in deze camping, die 170 kilometer verder naar het zuiden ligt dan die van het jaar ervoor, hebben we de camping in overlegd geboekt. Ondertussen was het al een paar dagen februari, voordat we van de camping bericht kregen. Uw aanvraag is binnengekomen. Wij danken u hartelijk voor uw vertrouwen in onze camping. Er is een reservering gemaakt voor de grootste staanplaats die wij aanbieden. De aanbetaling graag zo snel mogelijk voldoen. Yes, dacht ik! De camping is geboekt. Spanje 2015 is een feit en we wachten erop met smart. Net als Sinterklaas, daar wachten we ook nog steeds met smart op.
Ik kan niet wachten om met mijn ballen op het strand te liggen en te kunnen kijken naar al dat scoon daar! Ik heb al gepakt!

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *