Vakantie in Drenthe | Column

Ik kan er zo naartoe leven: vakantie! In mei had ik een weekje vrij. Mijn tent nam ik mee naar Drenthe, want als je zoekt naar rust dan vind je het daar. Hoe meer ik in Drenthe kom, hoe meer ik mij daar thuis voel. Vakantie vieren met de tent vind ik fijn. Ik word rustig van de natuur om mij heen en je hebt geen binnen. Je kunt je niet verschuilen in een bungalow. Buiten ben je daarom altijd. Hoewel de regen op sommige dagen overheerste, heb ik mij goed vermaakt. Lees verder als je wil weten hoe mijn vakantie in Drenthe eruit zag en wat ik heb gedaan.

Drenthe staat garant voor een vakantie in rust en ontspanning. Hoewel het regende met regelmaat heb ik me écht niet verveeld. Op de camping is het fijn om voor de tent te zitten met een boek in mijn hand. Ook woordzoekers maken, gedichten schrijven en foto’s maken doe ik graag bij het zonlicht. Het leukste van op de camping blijft toch wel kijken naar wat anderen doen. Veel mensen kijken ook bewonderenswaardig hoe snel ik de tent heb opgezet. Het is een vakgebied 😉

Buiten de camping is er genoeg te beleven. Drenthe staat bekend om zijn hunebedden. Vandaar dat ik het Hunebedcentrum in Borger heb bezocht. Ik wandelde over het Boomkroonpad (met prachtig uitzicht) en bezocht in Orvelte de pinkstermarkt (erg leuk!). Voor een cultureel dagje ben ik naar de hoofdstad Assen gereden. In het Drents Museum is een tentoonstelling van de Spaanse schilder Antonio López. Van zijn schilderijen raakte ik onder de indruk. Aan de Brink, tegenover het Drents Museum, at ik bij Liff. Het is goed eten daar. Geheel onverwacht was daar een verrassingselement, want ik ging naar de voorstelling Bal Populaire van de band The Kik. Dat werd een super gezellige avond.

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt bij het lezen van deze column, is dat ik alleen weg ben geweest. Dat vind ik fijn. Een periode alleen met mijn eigen gedachten die weg mogen waaieren. Wanneer de zon schijnt, zit ik daarin. Wanneer er een vlinder voorbij de lens vliegt, ben ik ik op mijn gelukkigst. De dagen gaan snel voorbij. De volgende trip is nog niet uitgezet. Dat is juist het leukste. Als de voorpret van een nieuw avontuur nog mag beginnen.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *