Vegetarisch eten en ovengerechten | Column

Uitdagingen zijn er om aan te gaan, toch? Om een doel te behalen, dient er gewerkt te worden. Ik merk dat ik een vol gevoel heb in mijn maag en ik dit graag wil minderen. Daarbij zorgt een paar kilo minder op de botten ervoor dat ik mij energieker ga voelen en dat is mooi meegenomen. Met droog weer fiets ik het liefste. Ook de vijftien kilometer naar kantoor, want dat is een fijne route en dan begint de dag met frisse lucht. Een goed begin is het halve werk, toch? Vlees kan zwaar op de maag voelen en een stukje kip kopen heeft geen malse prijs meer. Daarom meer redenen om vaker vegetarisch eten op tafel te zetten.

Ovengerechten

Kaas. Het lijkt wel het ingrediënt dat wordt gebruikt in vegetarische gerechten. Verschillende kazen die worden gebruikt in een ovenschotel of aardappeltjes die worden verkloot met het zuivel. Mijn ogen vullen zich met tranen door deze recepten, omdat er zo minder overblijft wat ik lekker vind. Ik weet dat het zeurderig is, want sommigen zijn van mening dat ik het eerst moet proberen en daarna moet oordelen. De ene kaas is de andere kaas niet en dat proef je. Het is plakkerig en kleeft in de mond en dat vind ik ook van champignons niet fijn. Net als de geur.

Vegetarisch eten

Gelukkig zijn er genoeg gerechten vegetarisch te maken. Zo heb ik van mijn maaltijden genoten. Als eerste vegetarische shoarma in wraps gevuld met ui, knoflook, tomaat en paprika. Een ander gerecht wat ik heb gemaakt, noem ik boerenaardappels. Dit zijn gekookte en gebakken aardappels waarbij de schil er nog aanzit. Lekker. Dat is het extra met gewokte groenten en een beetje kruiden. Vegetarisch eten is niet moeilijk. Ik denk dat het meer een gewenning is aan iets nieuws. De eerste twee of drie maaltijden voelde mijn maag zich niet vol. De dagen daarna gelukkig wel. Vegetarisch eten is voor mij niet noodzakelijk. Dus bij een borrel vind ik een bitterballetje niet erg 😉

De komende weken wil ik volhouden. Niet terug naar wat eerst lekker was, maar naar minder snoepen, vegetarisch eten serveren en meer op de fiets in de omgeving. Omdat uitdagingen zijn om ze aan te gaan.


Uitgelichte afbeelding door Tangerine Newt on Unsplash
Lees ook mijn vorige column: Je kunt de toekomst niet uitstippelen

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Jouvence schreef:

    De boerenaardappels klinken goed! Zelf ben ik overigens dol op champignons. Succes met je uitdagingen 😉

  2. Irene schreef:

    Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch. Echt een principekwestie, want vlees lust ik graag. En vegetarisch eten blijkt ook nog eens een stuk goedkoper te zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *