Verschillende lagen aan emoties | Column

Wauw! Herken jij dat je een gesprek hebt gehad en dat de informatie moet landen? Of dat er ineens puzzelstukjes in elkaar vallen? Dat laatste heb ik vorige week gehad met energetische therapie. Voor deze therapie ga ik nu ruim twee jaar naar een praktijk. Dat gaat vaak ongeveer hetzelfde, namelijk eerst praten. Want ‘hoe gaat het met je?’ geeft al goed weer wat ik in mijn lichaam voel. Vervolgens kijken we aan de hand van gekleurde kaarten welk chakra er het meeste aandacht behoeft. Tijdens de behandeling gaat het er vooral om wat ik in mijn lichaam voel gebeuren. Vaak in de trant van tintelingen of plekken waar het warm wordt. Maar ik besefte mij ineens iets, namelijk dat er verschillende lagen aan emoties zijn in ons aura-systeem.

Waardevolle dingen geleerd

Tijdens deze sessie heb ik meerdere waardevolle dingen geleerd. Het leek echt alsof er een puzzel in elkaar werd geschoven. Als vanzelf. Als eerste heb ik geleerd dat energie in het lichaam een plek moet hebben om te kunnen worden afgevoerd. Dit gaat niet altijd vanzelf en dat zorgt ervoor dat ik het heel warm heb. Nou, dan hoor je mij klagen hoor. Een aantal dingen die kunnen helpen zijn wandelen, douchen, maar ook tuinieren of even op bed liggen kunnen helpen. Het volgende punt is dat ik emoties graag bij mij wil houden. Dat is namelijk iets persoonlijks. Deze emoties en wat ik daardoor voel, is iets van mij. Ik kan goed gezellig praten, maar het is soms wenselijk om toch meer het blauw van het keelchakra te laten spreken.

Verschillende lagen aan emoties

Opeens vertelde ik aan de therapeut dat ik meerdere emoties tegelijk voel. Oprecht is dat zo. Ik kan verdrietig klinken, maar eigenlijk heel vrolijk zijn. Mijn gemoedstoestand kan dan ook heel snel wisselen. Bij het schrijven van deze column krijg ik nog een extra ingeving. Namelijk dat dit ook heel veel energie kost, want snel schakelen vergt nou eenmaal geestkracht. Verschillende lagen aan emoties had ik origineel als vierde punt opgeschreven. Zo voelt het ook echt. Net als de aarde waarop de bovenste aardlaag steeds een beetje meer bijkomt, zodat de lagen daaronder in elkaar worden gedrukt. Zo begreep ik mijn emoties ook in één keer. Over de bovenste laag van dit complexe systeem kan ik praten, omdat ik dit ook kan voelen. Hoe dieper, hoe onbereikbaarder. Ook voor mezelf.

Ervaren en beseffen

Het was een openbaring dat ik niet voor mezelf voor ogen had gehouden. Blij ben ik er wel mee, want het vertelt me weer iets over hoe ikzelf in elkaar zit. En dat het ook helemaal niet erg hoeft te zijn dat je niet bij je eigen emoties kan komen. De therapeut vroeg of ik bij deze ondoordringbare laag zou willen komen. Daar heb ik nee tegen gezegd, omdat ik het niet belangrijk vind om alles af te kunnen voeren. Toch fijn om een warmtelaagje ingebouwd te hebben 😉. Een bijzondere ervaring was het om dit te ervaren en te beseffen.

Uitgelichte afbeelding door Ksusha Vasileva op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

16 Comments

 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  Wat interessant ik heb nog nooit van deze therapie gehoord wel heb ik me een beetje verdiept in chakra’s. Wat fijn dat je via deze wijze meer over jezelf te weten komt.

 2. EvenDelen.be schreef:

  Energetische therapie is iets wat ikzelf nog nooit gedaan heb.
  Zoals je het omschrijft, vind ik het wel iets heel interessants en waarschijnlijk ook confronterend. Ik ben nu wel nieuwsgierig!

 3. Gemma schreef:

  Heel bijzonder, maar ook heel mooi!

 4. Yes ik heb ass dus ik moet altijd echt eerst mijn blokjes recht leggen. Daarom heb ik daarna vaak pas vragen of zoiets van oooh dat had ik beter anders kunnen doen.

 5. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wat fijn dat alle stukjes nu op zijn plek vallendat geeft soms houvast

 6. Felice Veenman schreef:

  wat knap dat j eook kan kiezen om iets niet te doen, de meeste mensen willen alles weten en ik vraag me altijd af, of je daar nu gelukkig van wordt

 7. Mandy schreef:

  Ik herken dat heel erg! Ik heb ook best wel mood swings, kan het ene moment super vrolijk zijn en 1 sec later heel verdrietig. Mijn emoties zijn echt een rollercoaster.

 8. Marcel Bijl schreef:

  Vooral douchen werkt bij mij altijd goed. Het onspant de spieren waar vaak stress bij mij ligt opgeslagen, Blijkt nu dus ook dat het een emotie afvoer methode is. Wandelen vind ik vooral fijn om alles in mijn hoofd op een rijtje te krijgen

 9. Slraya schreef:

  Ik verwerk de laatste jaren best langzaam informatie. Omdat het teveel is. Bovendien kan mijn gemoedstoestand ook snel wisselen!

 10. Oh wat interessant! Dat zou ik ook wel eens willen doen.

 11. Tessa schreef:

  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar fijn dat de therapie jou zo goed helpt

 12. Frederique schreef:

  Ik vind het mooi dat je nee gezegd hebt eigenlijk. Ik denk dat de meeste mensen ja zeggen. Maar jij voelt het beste tot waar je wilt gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *