Written by 06:00 Column • 16 Comments

Verschillende lagen aan emoties | Column

Verschillende lagen aan emoties

Wauw! Herken jij dat je een gesprek hebt gehad en dat de informatie moet landen? Of dat er ineens puzzelstukjes in elkaar vallen? Dat laatste heb ik vorige week gehad met energetische therapie. Voor deze therapie ga ik nu ruim twee jaar naar een praktijk. Dat gaat vaak ongeveer hetzelfde, namelijk eerst praten. Want ‘hoe gaat het met je?’ geeft al goed weer wat ik in mijn lichaam voel. Vervolgens kijken we aan de hand van gekleurde kaarten welk chakra er het meeste aandacht behoeft. Tijdens de behandeling gaat het er vooral om wat ik in mijn lichaam voel gebeuren. Vaak in de trant van tintelingen of plekken waar het warm wordt. Maar ik besefte mij ineens iets, namelijk dat er verschillende lagen aan emoties zijn in ons aura-systeem.

Waardevolle dingen geleerd

Tijdens deze sessie heb ik meerdere waardevolle dingen geleerd. Het leek echt alsof er een puzzel in elkaar werd geschoven. Als vanzelf. Als eerste heb ik geleerd dat energie in het lichaam een plek moet hebben om te kunnen worden afgevoerd. Dit gaat niet altijd vanzelf en dat zorgt ervoor dat ik het heel warm heb. Nou, dan hoor je mij klagen hoor. Een aantal dingen die kunnen helpen zijn wandelen, douchen, maar ook tuinieren of even op bed liggen kunnen helpen. Het volgende punt is dat ik emoties graag bij mij wil houden. Dat is namelijk iets persoonlijks. Deze emoties en wat ik daardoor voel, is iets van mij. Ik kan goed gezellig praten, maar het is soms wenselijk om toch meer het blauw van het keelchakra te laten spreken.

Verschillende lagen aan emoties

Opeens vertelde ik aan de therapeut dat ik meerdere emoties tegelijk voel. Oprecht is dat zo. Ik kan verdrietig klinken, maar eigenlijk heel vrolijk zijn. Mijn gemoedstoestand kan dan ook heel snel wisselen. Bij het schrijven van deze column krijg ik nog een extra ingeving. Namelijk dat dit ook heel veel energie kost, want snel schakelen vergt nou eenmaal geestkracht. Verschillende lagen aan emoties had ik origineel als vierde punt opgeschreven. Zo voelt het ook echt. Net als de aarde waarop de bovenste aardlaag steeds een beetje meer bijkomt, zodat de lagen daaronder in elkaar worden gedrukt. Zo begreep ik mijn emoties ook in één keer. Over de bovenste laag van dit complexe systeem kan ik praten, omdat ik dit ook kan voelen. Hoe dieper, hoe onbereikbaarder. Ook voor mezelf.

Ervaren en beseffen

Het was een openbaring dat ik niet voor mezelf voor ogen had gehouden. Blij ben ik er wel mee, want het vertelt me weer iets over hoe ikzelf in elkaar zit. En dat het ook helemaal niet erg hoeft te zijn dat je niet bij je eigen emoties kan komen. De therapeut vroeg of ik bij deze ondoordringbare laag zou willen komen. Daar heb ik nee tegen gezegd, omdat ik het niet belangrijk vind om alles af te kunnen voeren. Toch fijn om een warmtelaagje ingebouwd te hebben 😉. Een bijzondere ervaring was het om dit te ervaren en te beseffen.

Uitgelichte afbeelding door Ksusha Vasileva op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Close