Column: Vervelen

Ik kijk voor me uit. Het enige wat ik zie is de monitor van mijn computer. De monitor kleurt blauw en nee, het is niet mijn achtergrond. De computer is gecrasht. Ik probeer hem toch opnieuw op te starten. De computer doet het niet. Ik druk nog een keer op de startknop, maar er gebeurt echt niks. Dan ga ik maar op bed liggen, dacht ik toen. Ik zet de TV aan. De TV Kantine is erop. Carlo Boszhard persifleert hierin Humberto Tan. Ik vind het een hilarisch programma. Nu zijn Carlo & Irene natuurlijk ook wel professioneel in verkleden. Vroeger keek ik al naar Telekids. Na een halfuurtje was het programma af. Al gauw kwam de gedachte: Wat moet ik nu doen?
Dit noemen ze dus verveling, dacht ik. Niks leuks op TV, geen leuk spelletje in de kast, niemand die me een berichtje stuurt en de computer die het begeven heeft. Ik loop naar beneden en ga met een zucht op de bank zitten. Na een minuut mezelf te hebben geïrriteerd, ging ik weer naar boven. Papa keen me aan vanuit de badkamer en zei: ‘Pak je camera en ga naar buiten.’ Ik glimlachte en pakte mijn camera. Dat was nog eens een goed idee van papa. Ik liep naar het bos en maakte daar enkele foto’s. Ik liep verder en zag enkele bruine Schotse Hooglanders staan. Het zijn mooie foto’s geworden van die beesten. Een eindje verder liep een mierengroep in een lijntje over de grond en een paar meter naar voren staat een jong vogeltje met zijn koppie schuin naar me te kijken. Ik pak een tak en nog één en legde deze op elkaar. Mooi idee voor een foto. Ik kijk op mijn telefoon, nog van niemand een berichtje. Het begint te schemeren. Ineens is het wel een uur of twee, drie later.
Thuis aangekomen kreeg ik berichtjes binnen op mijn telefoon. Van mijn beste vrienden van de scouting, maar ook van collega’s en familie. Allemaal kwamen ze binnen. Ik keek even om me heen en liep al append de trap op. Ik ging op bed zitten en wou de foto’s bekijken die ik eerder die middag had gemaakt. Ik startte zonder besef de computer op. Hij deed het! Ohyeah. Blijkbaar was het een storing. Maar toch heb ik me prima vermaakt, in het bos met mijn camera.
 

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *