Verwachtingen en bijbehorende veranderingen in 2024 | Column

Dit huidige jaar staat voor mij in het teken van veranderingen. Zowel grote als kleine veranderingen. Veranderingen zijn niet erg. De kans bestaat dat ik niet iedere verandering even goed kan verwerken. Dat kan zorgen voor spanningen voor zowel mij als de mensen om mij heen. Het blijft daarom belangrijk dat ik en mijn omgeving onze verwachtingen uitspreken. Door verwachtingen uit te spreken help je om elkaar te begrijpen. Verwachtingen uitspreken zorgt voor begrip, interpretatie en helpt mij bij het verwerken van de veranderingen. Graag neem ik je mee in verwachtingen en bijbehorende veranderingen in 2024.

Werken en leren

Natuurlijk neem ik je ook graag mee in wat de veranderingen zijn. Als allereerste heb ik mij als rondleider bij Kasteel Rosendael gemeld. Ik vind het een prachtige plek en leer graag meer over de lokale geschiedenis. Die we, na mijn mening, veel te weinig op school geleerd krijgen. Dit staat nu op een laag pitje. Dat pak ik graag weer op. Dit jaar ben ik actiever voor een studie wandelcoaching. Ik help mensen graag en wandelen is één van mijn favoriete bezigheden. Daarom dat ik aan deze studie begonnen ben. Gestaag werk ik hieraan door.

Hoewel mijn werk niet veranderd is, heb ik wel een poging gedaan om een andere functie te gaan invullen. Tot mijn spijt ben ik het niet geworden. Dat geeft niet, want ik ga mijn zesde, en nieuw toegevoegde kernwaarde, verbinden, meer inzetten. Verbinden is een mooie toevoeging aan mijn kernwaarden. Ik vind het leuk om mezelf meer te betrekken bij de maatschappij, bij mijn vrienden. Het geeft toch een fijn gevoel om iemand informatie te hebben kunnen geven waar diegene naartoe opzoek was.

Verwachtingen

Dan tenslotte de grootste verandering van ‘t jaar. Met mijn liefste ben ik gaan samenwonen. Ik ben een goede verzamelaar. Het appartement stond vanaf de vloer tot aan het plafond vol met dozen. Wat een spullen kun je als mens hebben. Gelukkig komt er steeds meer ruimte en overzicht. Het samenwonen is wennen. Vooral omdat ik de afgelopen vier jaren kon doen zonder rekening met iemand te houden. De verwachtingen naar elkaar toe uitspreken zijn daarin heel belangrijk.

Hoewel de verwachtingen en bijbehorende veranderingen in 2024 zowel groot als klein zijn dit jaar, vind ik het soms schipperen op een boot zonder stuur. Welke route ik ga bevaren is nog onzeker.


Lees je ook mijn vorige column?
Vakantie in Drenthe

Uitgelichte afbeelding door Kenny Eliason op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *