Written by 08:00 Column • 20 Comments

Column | Vlindertjes in de lente

Het wordt weer warmer. De plantjes beginnen te groeien en de bloemetjes krijgen hun mooie kleurtjes terug. De hele wereld ziet er een stuk vrolijker uit. En dat is precies hoe ik mij voel: vrolijk. De vrolijkste kleur die er is, is natuurlijk geel. De kleur van de zon en de sterren. Heerlijk om buiten te lopen en de zon op mijn huid te voelen. Volgens mij had ik echt last van een vitamine D tekort. Alleen is dat nooit tegen mij gezegd. Misschien had ik de signalen zelf moet ontdekken. Gelukkig is de lente weer terug.

Wat vind jij het mooiste aan de lente?

Ik vind het mooi dat de bomen weer blaadjes krijgen, dat alles er groener uitziet en dat je veel lachende mensen op de fiets ziet. Maar het mooiste vind ik de vlindertjes die weer rondfladderen om hun voedsel te kunnen bemachtigen. En, vlinders zijn er in allerlei soorten en kleuren. Van bordeauxrood tot turqooiseblauw. Deze diertjes vlinderen heerlijk door de vrije natuur. Het zou toch mooi zijn als iedereen zou kunnen genieten van de prachtige natuur die Nederland rijk is.
Even een flits naar het Spaanse land. Daar zagen we in een vlindertuin een Attocas atlas. Een prachtige vlinder die net zo groot kan worden als een A4’tje. Echt prachtig om te zien!

Kies je pad

De wind laat de bladeren langzaam bewegen boven de hoofden van zoveel mensen die in het bos aanwezig zijn. Misschien voor een heerlijke wandeling, hard of zacht of een ontspannende activiteit. Het is heerlijk om een uurtje te verblijven in de drukte van het dagelijkse leven. Bewandel het pad waar je overheen wilt wandelen. En laat je meeslepen in de mooiigheid die de Nederlandse natuur te bieden heeft. Persoonlijk wandel ik met enige regelmaat over de Veluwezoom. GroenLinks zou er waarschijnlijk heel wat voor over hebben om meer jongeren de natuur in te krijgen. En ik vind dat een heel goed idee. Het bos is heerlijk.
butterfly-2112214_960_720

No votes yet.
Please wait...
Close