Column | Vlindertjes in de lente

Het wordt weer warmer. De plantjes beginnen te groeien en de bloemetjes krijgen hun mooie kleurtjes terug. De hele wereld ziet er een stuk vrolijker uit. En dat is precies hoe ik mij voel: vrolijk. De vrolijkste kleur die er is, is natuurlijk geel. De kleur van de zon en de sterren. Heerlijk om buiten te lopen en de zon op mijn huid te voelen. Volgens mij had ik echt last van een vitamine D tekort. Alleen is dat nooit tegen mij gezegd. Misschien had ik de signalen zelf moet ontdekken. Gelukkig is de lente weer terug.

Wat vind jij het mooiste aan de lente?

Ik vind het mooi dat de bomen weer blaadjes krijgen, dat alles er groener uitziet en dat je veel lachende mensen op de fiets ziet. Maar het mooiste vind ik de vlindertjes die weer rondfladderen om hun voedsel te kunnen bemachtigen. En, vlinders zijn er in allerlei soorten en kleuren. Van bordeauxrood tot turqooiseblauw. Deze diertjes vlinderen heerlijk door de vrije natuur. Het zou toch mooi zijn als iedereen zou kunnen genieten van de prachtige natuur die Nederland rijk is.
Even een flits naar het Spaanse land. Daar zagen we in een vlindertuin een Attocas atlas. Een prachtige vlinder die net zo groot kan worden als een A4’tje. Echt prachtig om te zien!

Kies je pad

De wind laat de bladeren langzaam bewegen boven de hoofden van zoveel mensen die in het bos aanwezig zijn. Misschien voor een heerlijke wandeling, hard of zacht of een ontspannende activiteit. Het is heerlijk om een uurtje te verblijven in de drukte van het dagelijkse leven. Bewandel het pad waar je overheen wilt wandelen. En laat je meeslepen in de mooiigheid die de Nederlandse natuur te bieden heeft. Persoonlijk wandel ik met enige regelmaat over de Veluwezoom. GroenLinks zou er waarschijnlijk heel wat voor over hebben om meer jongeren de natuur in te krijgen. En ik vind dat een heel goed idee. Het bos is heerlijk.
butterfly-2112214_960_720

No votes yet.
Please wait...

20 Comments

 1. Ellie Schmitz schreef:

  Elk seizoen is mooi, maar de lente heeft iets ontluikends en sprankelends, misschien is het wel het meest energieke seizoen dat aanzet tot…

 2. mensheidenaarde schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt een winterkind ben, al ben ik in mei geboren. De charme die de lente kan hebben zie ik zeker, maar het heeft minder indruk op me dan een koude periode met sneeuwvlokken. Prachtig vind ik vooral de manier waarop de zon mijn huid verwarmt

 3. annevellinga schreef:

  een vlinder zo groot als een A4tje! heb ik zoveel bijzonders meegemaakt in Spanje en deze vlinder gemist jammer genoeg – maar wat een heerlijk lenteverhaal; en toevallig ga ik vandaag de voortuin vol lavendel zetten vanwege de aantrekkelijkheid voor vlinders – (en dat je ze geen water hoeft te geven in de zandgrond hier 🙂 )

 4. Girls-Things schreef:

  Mooi geschreven! Ik vind de lente ook heerlijke en had ook zon nodig ;). Geniet er dan ook veel van, haha.

 5. luxelifelovercom schreef:

  Mooi verhaal! Ik hou ook van de lente, al die mooie kleurtjes in de bomen doordat ze gaan bloeien, maar vooral de lammetjes die door de lucht heel springen. Ik vind die beestjes zo schattig en lief 😍❤

 6. joyce92 schreef:

  Jaa lente! 🙂 Ik ben er zo blij mee. Heerlijk die vlinders, de zon die schijnt, alle jonge dieren. Beter kan niet. En dan ook nog eens jarig in mei.

 7. Margo Hermans schreef:

  Lente, zomertijd, langere avonden, warmte en vrolijkheid! Heerlijk!

 8. aneta273 schreef:

  Het gevoel wat jij met dit verhaal mee brengt, zo voel ik mij ook! De zon, de warmte op je huid en de mooie kleuren van de natuur. Heerlijk!

 9. Rob Alberts schreef:

  Vlinders heb ik nog niet gezien.
  Maar de bijen vliegen hier wel af en aan
  Zonnige groet,

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Het is buiten nogal herfstig maar dat maakt niet uit! Ik heb genoten van deze lente post : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *