Vluchtgedrag naar de zon | Column

Een tosti ligt op een bord wanneer ik aan deze column begin. De zon doet hard haar best, maar tevergeefs. Want de novemberwolken zijn te sterk. De zonnestralen zijn niet hard genoeg om daardoorheen te breken. Dat is jammer, maar niet altijd. Het tikkende geluid op de ramen zorgt ook voor sfeer. Daarvoor ben ik gevoelig. Van enthousiasme zit ik vervuld te kijken naar het glinsteren van de waxinelichtjes. De echte herfst heb ik uitgesteld, omdat ik last had van vluchtgedrag naar de zon.

Met de trein naar..

Waar de zon niet scheen, was in Lyon. Ik maakte dit uitstapje samen met collega’s. Het leukste van dit tripje was de sfeer met de collega’s. Daarbij heb ik mensen leren kennen van afdelingen waar ik nog niet veel mee te maken heb gehad. Ondanks dat de zon niet altijd beschikbaar was, heb ik veel van de stad gezien. Een stadswandeling, naar de opera en met de rondvaartboot op de Saone zijn enkele voorbeelden. Deze midweek was niet het enige vluchtgedrag.

Zonaanbidder

Een week later bracht een vliegtuig mij naar het Spaanse Valencia. Heerlijk om op Spaans grondgebied te zijn. Een plek waar ik mij helemaal thuis voel. Mijn vluchtgedrag naar de zon werd hier goed beantwoord. Een hele week liep ik in T-shirt en korte broek onder de palmbomen. Super fijn. Een dagje strand, musea bezoeken, winkeltjes kijken en lekker eten bij restaurantjes. Zoals vakantie moet zijn: hoe fijn! Echt een verwennerij om de herfst nog even buiten te kunnen sluiten.

Toen kwam ik thuis..

In de laatste uurtjes van 9 november landde ik op Eindhoven Airport. De regen drupte op mijn schoenen terwijl ik naar het gebouw liep. Mijn lange broek lag bovenop in mijn koffer en daar moest op gewacht worden. Dat bibberen viel eigenlijk wel mee, want als je je erop hebt ingesteld, weet je wat je kan verwachten. Voor enkele minuten dan. Wat was ik blij dat ik in de auto zat met de verwarming aan. De novemberwolken vliegen nu aan ons voorbij. Dat het maar weer snel zonniger weer mag zijn.

Lees ook mijn vorige column Wie helpt mijn jonge stekjes de winter door?

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Claire schreef:

    Ik ben ook zo ontzettend toe aan de zon. Vooral nu tijdens de donkere dagen.

  2. Tessa schreef:

    Heerlijk om met dit weer naar een zonnige bestemming te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *