Voor een fantastisch 2023 | Column

Gisternacht is het nieuwe jaar ingegaan. Wij hebben 2022 overleefd! Een rampjaar dat het was, maar elk jaar kent hoogtepunten en dieptepunten. Via deze weg wil ik jou, als mijn lezer, een fantastisch 2023 toewensen. Bij een nieuw jaar, horen ook goede voornemens. Heb jij die van jou uitgedacht? Ik heb de mijne op verschillende post-its geschreven en bij elkaar gebundeld in deze column.

Leren, onderzoeken en luisteren

Talen leren vind ik leuk. Ik hou mijn kennis echter niet bij waardoor ik van de middelbare school vrijwel alles ben vergeten. Je weet wellicht dat ik het meest op vakantie ben geweest in Spanje. Daarom dat één van mijn doelen is om Spaans te leren op Duolingo.

Ik heb een leus en dat is: ‘Oude meuk is leuk.’ waarbij ik refereer naar monumentale gebouwen. Leuk om te bezoeken en heel leerzaam. Daarom wil ik in 2023 elke maand een bezoek brengen aan een kasteel. Goed te combineren met een fijne wandeling en ook de camera kan mee. Hetzelfde geldt voor musea. In de komende maanden wil ik graag een aantal musea in de buurt bezoeken om geschiedenis te ervaren dichtbij huis.

In 2022 ben ik een traject begonnen wat te maken heeft met mijn kernwaarden, eigenwaarde en keuzes maken. In het verlengde daarvan ligt dat ik beter naar mijn lichaam leer luisteren. Dat als het klaar is, het ook klaar is en ik niet nog van alles van mezelf moet doen. Het lijf heeft hersteltijd nodig, en mijn hoofd ook.

Kasteel Rozendaal vanaf de achterzijde
Kasteel Rozendaal

Gezonder, creatiever en schrijven

Gezondheid is belangrijk. Dat kan weleens het meest kostbare zijn wat je als mens kan bezitten. In 2023 wil ik fitter worden door vaker op de fiets te gaan. Bijvoorbeeld voor werk, maar ook de kleine stukjes naar de supermarkt of vrienden. Daarnaast wil ik vaker vegetarisch eten en misschien, mee naar de sportschool.

De Paarse Uil is mijn bedrijf van waaruit ik ook mijn gedichtenbundels, Jij en Hartkloppingen, uitgeef. Voor een fantastisch 2023 wil ik het aanbod uitbreiden met kaarten en stickers. Veel werk gaat hierin zitten. Toch hoop ik in het eerste kwartaal een eerste set in de winkel te kunnen plaatsen.

Mijn hoofd zit vaak vol met gedachten waardoor ik geïrriteerd kan overkomen. Daarom heb ik een notitieboekje gekocht die ik heb omgetoverd tot een gedachtendumpboekje. Het is voor mij belangrijk om meer op te schrijven, zodat ik niet alles hoef te onthouden. Ik schrijf over wat ik heb meegemaakt, wat ik denk evenals over mijn gevoel.

Voor een fantastisch 2023

Ik wil teveel. Dat wordt duidelijk bij het schrijven van deze column. Een hele hoop voor het komende jaar om aan te werken. Hetgeen dat je vandaag doet, werpt vruchten af voor over een tijdje. Dat is de manier waarop ik denk. Positief het nieuwe jaar beginnen. Ik zie wel hoe het loopt en hoeveel van de punten ik kan afvinken. Anders maar niet 😉


Op Glamourista vind je een artikel met de top 100 goede voornemens voor 2023.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. Stephanie schreef:

    Wat zijn dit mooie en leuke plannen voor het komende jaar! Hopelijk kun je er zoveel als mogelijk verwezenlijken.
    Leuk dat je zelf gedichten schrijft en er bundels van gemaakt hebt. Misschien kun je er nog wel creatievere zaken mee doen in de plaats van stickers.
    Zelf kaartjes maken is ook heel leuk, maar in België stellen we toch vast dat dit de laatste tijd weer minder verkocht wordt. Al vind ik persoonlijk dat een kaartje echt wel een klein gelukje kan zijn voor de ontvanger. (Alleen jammer dat de kost van een postzegel echt niet meer goedkoop is en dat zal vermoedelijk ook de reden zijn waarom er minder verstuurd wordt)

    Veel succes met alles wat jouw hartje wenst en droomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *