Voorrangsregels? Kennen wij deze nog wel?

Voorrangsregels? Kennen wij deze nog wel?

Ik vraag mij zeer af of mensen weten wat voorrangsregels zijn. Vorige week maandag fietste ik vanaf het treinstation naar huis, maar dat ging met een opschuddinkje. Een file van auto’s vormden een lange rij in tegenovergestelde richting, want het was later op de dag en iedereen wilt mijn woonplaats verlaten. Ik kon stevig doortrappen op mijn roze fiets en was goed op weg. Maar helaas, een groep tieners was klaar met gym en waren zichtbaar aan het wachten. Precies op het moment dat ik langs fiets steekt deze groep over en daar was ik zeer brommerig over.

De gehele groep voegde achter mij in, maar twee uiteraard niet. Die komen naast mij rijden en drukken me zowat de goot in. ‘JA,’ is wat ik brommerig zei en ik kreeg daarop een ‘JA’. terug. Ik voelde mij zeer aan de kant gedreven, letterlijk. Daarom zette ik de voeten nog wat steviger op de pedalen en haalden hen van rechts in. Oh, toen was ik stout. Sorry, maar ik zag niet veel andere uitwegen. Eén ding was wel duidelijk en dat is dat ik zeker sneller fietste dan hen. Deze twee jongens hoorde ik wat dingen zeggen, maar dat heb ik niet kunnen verstaan. Snel doorfietsen.

Twee ogen

Toen ik thuiskwam, plofte ik als eerste op de bank. Even relativeren. Oké: het was niet handig om rechts in te halen, maar die twee kennen de voorrangsregels niet. Dat had ik hen eigenlijk nog even op het hart willen drukken. Mijn fiets kwam wel van rechts af. Had ik hen erop mogen wijzen dat ik degene ben die hard wil doorfietsen? Afijn, eerder schreef ik een artikel over mensen die door rood licht lopen, want daar irriteer ik mij nog steeds elke ochtend aan. Te gek voor woorden vind ik het, want waarom zou je dat doen? Er staat toch niet voor niets een stoplicht? Ik denk dat een bord met twee ogen wonderen zou doen. Volgens onderzoek voelen mensen zich dan bekeken.

Houd jij je altijd aan de voorrangsregels of glipt het er wel eens tussendoor?

Voorrangsregels? Kennen wij deze nog wel?

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash

Loading Likes...

10 Comments

  • Ik doe mij best, maar ik vergeet rechts ook wel eens voorrang te geven. Moet wel het goede voorbeeld geven natuurlijk, want mijn dochters fietsen naast mij

  • Ik houd me altijd aan de regels. Jammer genoeg houdt niet iedereen zich eraan. Ik ben bijna 3 keer aangereden door andere mensen. Het was gewoon op de stoep.

  • Met twee jonge kinderen fiets ik altijd netjes, tenslotte moet ik het hen ook leren en leren zij dit net ook op school, dus zijn ze zich er bewust van. Ik erger me er echt aan als anderen de voorrangsregels niet goed aanhouden en ik heb dan ook echt wel eens in de remmen moeten knijpen.

  • Ppff wat irritant zeg. Ik geef toe wanneer ik op de fiets zit, ik mijn hand vergeet wel eens uit te steken als ik af ga. Als ik in de auto zit irriteer ik mij juist aan fietsers die dat niet doen. Haha slecht dit.

  • Ik als beroepschauffeur hou me altijd aan de verkeer en voorrangs regels. Dat velen zich er niet aan houden is ondat iedereen tegenwoordig haast heeft. En ook nog weinig mensen die geduld hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *