Written by 06:00 Column • 15 Comments

Column | Vriendschappen kosten veel tijd

Enige tijd terug waren vriendschappen een belangrijk onderwerp. Dit onderwerp besprak ik met mijn coach. Deze coach heb ik aangewezen gekregen vanuit de gemeente om mij te kunnen helpen met allerlei zaken. Theoretisch en praktisch. Ik heb een coach omdat ik ben gediagnosticeerd met het autisme spectrum stoornis.

Vriendschappen zijn een kostbaar bezit, maar deze kosten veel tijd.

Ben jij het met bovenstaande stelling eens? Ik wel! Iets wat veel belangrijker is, is dat een vriendschappelijke relatie van twee kanten af komt. Ik heb geleerd dat dat niet vanzelfsprekend is en dat je er veel voor moet doen. Deze tekst schrijf ik dan ook vanuit frustratie. Dat kost mij energie. Energie die ik niet heb.

Jarenlang ben ik omgegaan met dezelfde mensen. Mijn vrienden van toendertijd. De vraag die mij door het hoofd bleef spoken is als volgt: wat is datgene wat ons in 2018 nog bindt? Ik weet het niet. Ik heb hen sinds maanden niet gezien. Het laatste was op een verjaardag. Waar ik mij zeker niet thuis heb gevoeld. Ik heb vrienden die ik wekelijks zie. Op hen ben ik trots. Met hen kan ik ouwehoeren en gesprekken voeren die mij interesseren, maar hen net zo goed. Bij degene van die verjaardag is dat gevoel weg. Gesprekken opstarten is een kriem. Ik weet niet wat ik hen moet vragen. Zij weten niet wat ik doe. Wat ons samen bezighoudt is verleden tijd.

Onze levens zijn uit elkaar gegroeid

Vriendschappen kosten tijd en daar moet je in investeren. Dan moet je elkaar wel regelmatig zien en anders maakt het geen klap uit. Dat zou betekenen dat ik de eerste stap moet zetten. Maar dat heb ik toch gedaan? Van die bioscoopavond is helaas niets geworden. Onze levens zijn uit elkaar gegroeid. Dat is het enige wat ik kan constateren. En de plannen voor kerst ben ik mee bezig. Dat is een groot drama tussen twee clubjes. Dan besteed ik liever mijn tijd aan de groep mensen die ik al wekelijks zie. Wat vind jij?

Column | Vriendschappen kosten veel tijd

Photo by James Wheeler on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close