Vrije werkdag: mijn dinsdag | Column

Jongvolwassenen willen niet meer full-time werken. Geldt dat ook voor jou? Wel voor mij, want de dinsdag is voor mij een heilige dag geworden. Voor velen is het misschien een rare werkdag om vrij te zijn, maar ik ben het gewend. En het is fijn. Want er staan geen rijen voor de kassa’s en vaak is er nog wel een plekje vrij bij de huisarts of de tandarts. Wandelen door het bos is rustiger en daar hou ik van. Na een eerste werkdag vind ik het helemaal niet erg om de volgende dag rustiger aan te doen. Mijn vrije werkdag is de dinsdag. Wat ik daaraan fijn vind ontdek je hieronder.

Ruilen van geld

Geld is fijn om te hebben. Het is een ruilmiddel, maar niet alleen voor goederen en diensten. Met geld kun je ook vrijheid kopen. Full-time werken loont niet altijd, omdat hoe meer je verdien, hoe meer belasting je betaalt. Onderaan de streep is het veelal gunstiger om minder salaris te verdienen en meer toeslagen te ontvangen. Mijn dinsdag is mijn vrije tijd. De dag voor een boodschap, een huishoudelijke klus of om met hobby’s aan de slag te zijn. Een artikel schrijven of een kasteel bezoeken.

Vrije werkdag

Wat ik het meest gunstige van een vrije dag vind, is dat het helemaal van jou is. Naar iemand luisteren hoeft helemaal niet. Je kunt je eigen tempo bepalen. Soms zit ik in een flow en schrijf ik vijf gedichten achter elkaar. Een andere datum kan het tegenzitten en is de tv interessanter. Soms is het wat het is.

Tips om je vrije dag in te vullen heb ik zeker. Wat dacht je van een wandeling maken, fotograferen, je (groot)ouders bezoeken, winkelen, in de tuin werken, een kasteel of museum bezichtigen of gewoon achterover zitten met een boek of tijdschrift. Een vrije dag heb ik snel ingevuld. Geldt dat ook voor jou? Ik ben benieuwd naar jouw mening. Vind jij dat je vrije tijd te koop is?


Lees je ook mijn vorige column?
Bijnamen

No votes yet.
Please wait...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *