Vuurdoop met scouting

MC Kleuver/ januari 18, 2017/ Column/ 4 comments

Roermond, juli-augustus 2010dsc02797
Het was vroeg in de morgen toen we aankwamen bij het clubhuis. Een groepje scouts stonden al klaar met hun ouders en ook de leiding was aanwezig. Een paar woorden werden uitgewisseld, waarnaar we begonnen met de spullen inladen in de auto’s en aanhanger. Tenten, tafels, tandenborstels, alles moest mee. Als 14/15-jarige jongens namen we afscheid van onze ouders en andere familieleden en stapten de auto. Met lachende gezichten keken we een tiendaags feest tegemoet.
Tien dagen voor het eerst weg zonder papa en mama, wat een feest! Aan het eind van de dag was ons kamp opgezet en hadden we een volle buik. We liepen Roermond in om te kijken hoe het eruit zag. Alleen hebben we van het stadje niet veel gezien. Het enige wat we zagen waren groene, beige, rode en een beetje blauwe blousejes. Heel Roermond zat vol met scouts.
dsc02770De dagen van de JubJam100 vlogen voorbij. De activiteiten die ik deed variee
rden van een fluitkoord knopen, 100% Hike, Crea Doe en vooral heel veel lol met elkaar. Een belangrijk element in het leven is om elkaar te accepteren en te laten gaan waar nodig. Zo tover je op ieders gezicht wel een lach. En dat is nou juist een belangrijk element op zo’n groot en lang kamp. Wanneer je zolang met elkaar optrekt kom je jezelf vanzelf een keer tegen. De JubJam was voor mij daarom een vuurdoop. Iets wat ik voor het eerst echt meemaakte. Het was een fantastische ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik had het niet willen missen!

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

4 Comments

  1. Mooi verhaal. Doet me denken aan “Hijgend Hert” op mijn eigen site: https://petermabelus.wordpress.com

    1. Bedankt voor het compliment Peter! 🙂

  2. Mooi beschreven. Kan mij goed voorstellen dat dit best spannend was! Heb je veel aan je ouders gedacht toen? En heb je heimwee gehad?

    1. Haha, het was zo leuk. Geen tijd om aan mijn ouders te denken en daarna meteen door naar Spanje. Dus ik kon mooi bijkomen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*