Written by 06:30 Column • 9 Comments

Waar is the money? | Column

waar is the money

Het woordenboek geeft voor geld de volgende betekenis weer. Namelijk: geld (het; o; meervoud: gelden) algemeen ruilmiddel van metaal of papier. We weten allemaal van de jagers en de boeren waar de kippen werden geruild voor een varken of koe. In het Koninkrijk Lydië, wat nu een gedeelte van Turkije is, werden de eerste munten vervaardigd. Een leuk weetje van mij is dat ik meerdere munten heb uit de achttiende eeuw van Gelderland. Deze munten stammen uit de tijd dat de provincie behoort tot Spaans grondgebied. In de tegenwoordige tijd gebruiken we veelal een bankpasje, maar waar is the money?

Lees meer: Sparen met wekelijks geld | Is het gelukt?

Plusminus één-derde

De boodschappen zijn duur. De huur is te hoog. En ook de zorgverzekering helpt hierin niet. Ik ben net Dagobert Duck als het de bankrekening betreft, want dat ik mijn eigen geld verdien, maakt trots. Mijn salaris van maart was aanzienlijk minder. De huur voor de maand april zou ik niet volledig kunnen betalen. De alarmbellen gingen af, want waarom had ik plusminus één-derde ontvangen? Voor een betaalde werkweek van 27 uur gaat het duidelijk mis. En spaargeld is spaargeld dus daar kom ik liever niet aan, maar als het zou moeten.. ‘Waar is the money’ is letterlijk de vraag. Gelukkig komt alles goed.

Waar is the money?

Na contact met de salarisadministratie bleek dat er meer aan de hand was. Een paar bedragen bleken niet te kloppen en er stond een vinkje uit. Daardoor ontving ik een lager bedrag.
‘Wil je een voorschot ontvangen voor je salaris van april?’ werd er aan mij gevraag. Een voorschot, dacht ik, en het overtollige loon dan? De uitleg volgde daarna.
‘Het bedrag dat je in maart niet hebt gekregen, krijg je in april uitbetaald. Als je het gedeelte van deze maand alsnog wil, dan kun je een voorschot krijgen.’
In het systeem zag ik voor april een ander raar bedrag staan. Dus ik hou mijn hart daarvoor vast.

De volgende dag was de bankrekening aangevuld met +€1000. Wat een fijn gevoel geeft dat. Stel je voor dat ik had moeten betalen met die muntjes uit Gelderland. Wat een drama zou dat zijn geworden. Ik ga snel boodschappen halen om de voorraad in de kast mee aan te vullen.


Lees ook: Hoe ervaar ik het thuiswerken met autisme?

Uitgelichte afbeelding door Micheile Henderson on Unsplash

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close