Waar is the money? | Column

Het woordenboek geeft voor geld de volgende betekenis weer. Namelijk: geld (het; o; meervoud: gelden) algemeen ruilmiddel van metaal of papier. We weten allemaal van de jagers en de boeren waar de kippen werden geruild voor een varken of koe. In het Koninkrijk Lydië, wat nu een gedeelte van Turkije is, werden de eerste munten vervaardigd. Een leuk weetje van mij is dat ik meerdere munten heb uit de achttiende eeuw van Gelderland. Deze munten stammen uit de tijd dat de provincie behoort tot Spaans grondgebied. In de tegenwoordige tijd gebruiken we veelal een bankpasje, maar waar is the money?

Lees meer: Sparen met wekelijks geld | Is het gelukt?

Plusminus één-derde

De boodschappen zijn duur. De huur is te hoog. En ook de zorgverzekering helpt hierin niet. Ik ben net Dagobert Duck als het de bankrekening betreft, want dat ik mijn eigen geld verdien, maakt trots. Mijn salaris van maart was aanzienlijk minder. De huur voor de maand april zou ik niet volledig kunnen betalen. De alarmbellen gingen af, want waarom had ik plusminus één-derde ontvangen? Voor een betaalde werkweek van 27 uur gaat het duidelijk mis. En spaargeld is spaargeld dus daar kom ik liever niet aan, maar als het zou moeten.. ‘Waar is the money’ is letterlijk de vraag. Gelukkig komt alles goed.

Waar is the money?

Na contact met de salarisadministratie bleek dat er meer aan de hand was. Een paar bedragen bleken niet te kloppen en er stond een vinkje uit. Daardoor ontving ik een lager bedrag.
‘Wil je een voorschot ontvangen voor je salaris van april?’ werd er aan mij gevraag. Een voorschot, dacht ik, en het overtollige loon dan? De uitleg volgde daarna.
‘Het bedrag dat je in maart niet hebt gekregen, krijg je in april uitbetaald. Als je het gedeelte van deze maand alsnog wil, dan kun je een voorschot krijgen.’
In het systeem zag ik voor april een ander raar bedrag staan. Dus ik hou mijn hart daarvoor vast.

De volgende dag was de bankrekening aangevuld met +€1000. Wat een fijn gevoel geeft dat. Stel je voor dat ik had moeten betalen met die muntjes uit Gelderland. Wat een drama zou dat zijn geworden. Ik ga snel boodschappen halen om de voorraad in de kast mee aan te vullen.


Lees ook: Hoe ervaar ik het thuiswerken met autisme?

Uitgelichte afbeelding door Micheile Henderson on Unsplash

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

9 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Lekker dan. Dat klinkt vrij slordig dat er iets verkeerd is aangevinkt… Maar goed dat je goed oplette Mitchel!

 2. Marsha schreef:

  Wel fijn dat het nog is goed gekomen uiteindelijk! Anders moest je toch je muntjes inleveren 😉

 3. Jouvence schreef:

  Wat een gedoe als je loon er niet is zoals het hoort. Ik heb het in het verleden eens gehad dat het niet op tijd was uitbetaald, ook erg vervelend.

 4. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Nu lekker veel kopen.

  • Mandy schreef:

   Phoe! Dit komt me deze maand even bekend voor, wegens andere redenen maar zo lastig als de rekening enzo maar komen en je geen geld ontvangt, voorschot is super fijn!

 5. Bianca schreef:

  Goed dat je het in de gaten hebt gehouden en dat het ook weer is goed gekomen 🙂

 6. Bouchra schreef:

  Wat een bedrag om mis te lopen! Gelukkig heb het terug gekregen.

 7. Caroline schreef:

  Zo vervelend als je salaris niet klopt, gelukkig kun je nu weer boodschappen doen

 8. rachel schreef:

  oh er is niks vervelender dan dat!! gelukkig is het goed gekomen maar snap dat je baalde!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *