Waar zijn de appelflappen? | Column

De ochtend van 30 december begint donker. Na mijn verjaardag te hebben gevierd, word ik vroeg wakker, omdat ik bijna stik in mijn eigen slijm. Dat is niet goed. Daarom stap ik uit bed, slikkend, en voor een slok water. Even wachten, maar het voelt niet goed. Het drinken dat er niet in wil, moet er dan maar uit. Vandaag is het de laatste dag van 2020. Voor velen was het een *piepjaar* en zagen ze al hun gemaakte plannen ineenstorten. Wat ik in ieder geval gehaald heb, is dat ik op mezelf ben gegaan. De grootste vraag van vandaag is: waar zijn de appelflappen?

Lees meer: 25 jaar geworden in 2020: een overzicht

Schillen en snijden

Nou, die liggen in de oven. De appeltjes zijn in blokjes gesneden. Rozijntjes liggen in een emmer en ik heb de kaneelpoeder van het rek gepakt. De oven warmt zich voor en het bladerdeeg ontdooit. Ik heb er zin in. Heerlijk vind ik het als de geuren zich van versgebakken appelflappen zich door de kamer spreidt. Mijn maag begint ervan te knorren. Vind jij bakken ook niet een leuke bezigheid? Ik kan me er zo in verliezen. Eerst het schillen van de appels en dat duurt bij mij extra lang. Want schillen en snijden zijn mijn specialiteiten dus echt niet.

Wat ik altijd irritant vind, is dat mensen al vroeg op 31 december elkaar een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. Waarom ik dit zo gek vind? Omdat het nog helemaal geen nieuwjaar is. De klok heeft middernacht nog niet aangetikt. Wat ik doe, is dat ik alle chats waar niet in wordt gepraat, verplaats naar het archief. Ik maak een tekstje, zoals: ‘Een fijn 2021 gewenst. Nog heel veel nieuwe dagen om je dromen te verwezenlijken. 🎆🎊🥂.’
En dat stuur ik in de chats, zonder internet aan te hebben, Wifi erop en iedereen krijgt in één keer hetzelfde appje. Simpel.

Lees ook: Een stroomdiagram voor kerst | Column

Waar (hier) zijn de appelflappen?

Bijna twintig minuten later komen de eerste appelflappen uit de oven. Een heuse banketbakkerij is er in mijn kamer te vinden. Op tafel ligt een snijplank met afgekloven appels. Een kerststol vind je afgesneden op de salontafel en het aanrecht ligt vol met plakjes bladerdeeg. Ik ben bijna klaar om met een schaal lekkernijen op weg te gaan om het nieuwe jaar in te luiden. Iets waar iedereen naar uitkijkt. Ik geef dit jaar nog net een zeven. 2021 moet minstens een 9 halen.

Welk cijfer geef jij 2021?

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

  1. Ilona Wielinga schreef:

    Ooh dus zo doe jij dat ;p
    Ik was er wel vroeg, of juist laat bij, kan best toch?

  2. Mijn dochter maakt samen met opa altijd appelflappen en oliebollen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *