Waarom kreeg ik een rolberoerte? | Column

Zonder sociale media kun je geen blog onderhouden. Het is een middel om mensen te lokken naar je website. Want anders is er niemand die iets leest. Daarom dat ik actief ben op onder andere Facebook, LinkedIn en Instagram. Ik deel niet enkel artikelen, maar ook gedichten. Ik probeer om zoveel mogelijk de connectie met anderen aan te gaan. Dat vind ik naast het schrijven erg leuk om te doen. Een paar weken terug heb ik een rolberoerte gekregen. Ik kreeg een berichtje waarin stond geschreven dat iemand denkt verliefd op me te zijn. Ik kreeg het heel warm en ik wist niet meer waar ik koelte moest zoeken. Het verhaal gaat verder. 

Zeggen en denken

Bewondering heb ik voor de mensen die durven zeggen wat hun gevoelens uitdragen. Wat ik heb geleerd, is dat je moet kunnen zeggen wat er op je hart ligt. En dat het niet aan jou is (of aan mij in dit geval) om te denken aan hoe de ander zou kunnen reageren. Daar kies je als persoon zelf voor. Ik was overrompeld door het bericht dat ik op Instagram heb gekregen. Omdat ik niet direct wist wat te typen, heb ik de tijd genomen om daarover na te denken. Dat mag hé? Jezelf de tijd gunnen om over iets na te denken. Even later schreef ik terug: bedankt voor je bericht. Gedurfd om te sturen. Ik weet nog niet of dit voor mij een optie is. En waarom ik het niet wist? In haar accountnaam stond een jaartal dat aangeeft dat ze boven de vijftig is. Ik zie rode vlaggen. 

Rolberoerte herbeleven

Dezelfde avond zat ik bij familie aan de keukentafel. Daar las ik het berichtje voor dat ik op Instagram had ontvangen. De rolberoerte die ik eerder kreeg, herleefde ik nogmaals. Het enige wat ik hoorde was het lachen in de ruimte en woorden als ‘suger mama’, ‘toyboy’ en ‘op een oude fiets moet je het leren’. Ik voelde mijn gezicht steeds roder aanvoelen. Een paar weken later zag ik langskomen dat ze een prille liefde heeft. Waarschijnlijk hapte de volgende die ze het bericht stuurde wel. Mocht je de persoon zijn die mij dit berichtje heeft gestuurd en deze column leest: sorry. Maar het is een te goed verhaal om niet te vertellen. Instagram heeft zich ook als inspiratiebron bewezen.


Uitgelichte afbeelding door Mediamodifier op Unsplash.

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...

3 Comments

  1. Claire schreef:

    Het leed wat daten heet 🙈. Gelukkig levert het wel juicy verhalen op.

  2. rachel schreef:

    haha moest wel even lachen, maar snap je rolberoerte ook heel goed!! Fijn dat ze een ander gevonden heeft haha

  3. Joyce schreef:

    Haha oh wat erg. Ik denk dat ik ook even flink verbaasd zou zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *