Wanneer de herfst zich toont | Column

De begintune van Beauty and the Beast klinkt door mijn kamer. Ik lig onder een dekentje naar de film te kijken. Terwijl het buiten donkerder wordt, want de regen valt met dikke druppels op de grond. Het einde van de uitgetrokken droge zomermaanden lijkt aangebroken te zijn. Hoewel het fijn voelt om meer frisse lucht te kunnen inademen, wil ik de regen niet op mijn haren laten neerdalen. Wanneer de herfst zich toont, vallen deuren dicht en komen de maanden van binnenblijven in het vooruitzicht. Daar wil ik mij niet aan overgeven.

Wisselende temperaturen

Hoewel de roos haar blaadjes één voor één laat vallen en hetzelfde gaat gebeuren in onze werkelijkheid. Waar de bomen kaal worden en de fietspaden glad worden door de gevallen bladeren. Terwijl de eikels op de autoruit vallen en de temperatuur de dagen koud maakt. Dat ik in de war ben welke jas ik ga dragen en daardoor weer van alles kwijt ben. Ik heb me voorgenomen om dit jaar geen kou te lijden. Dat ik niet wacht op 1 oktober om een bloes met lange mouwen te dragen.

Laagjes dragen

Wat gaan we doen aan de hoge energiekosten? Die zullen in deze periode toenemen. In het huis waar ik woon, worden de kosten onder de bewoners verdeeld. De verwarming blijft zoveel mogelijk uit. Dan maar een extra paar sokken aan de voeten of mij bedelven onder dekentjes. Ook douchen doe ik kort en krachtig. Daarmee ben ik alleen maar blij, want douchen is een moetje. Het enige waar ik niet aan kan wennen, is het dragen van een hemd. Het dragen van laagjes is warmer. Gelukkig heb ik een fijne trui uit Duitsland waarin ik heerlijk warm blijf.

Wanneer de herfst zich toont

Wanneer ik binnen blijf zitten, komen de muren op een gegeven moment op mij af. Mijn kamer is niet groot. Daarom dat ik het fijn vind om soms vanuit de badkamer te kijken naar het dakterras. Hoe de vogels fluiten vanuit de bomen en soms een druk brood komen wegpikken. Of op zaterdagochtend in het vage zonnetje een wandelingetje maken. Op zoek naar de mooiste paddenstoelen of kastanjes. Dit hoe het bij mij gaat wanneer de herfst zich toont.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *