Wanneer het weekend waardeloos is | Column

Tupperware is niet meer. De organisatie maakte in een persconferentie bekend dat alles vanaf 1 maart zou sluiten. Daarom was het de laatste kans om een bestelling te plaatsen. Nieuwe invriesbakjes en drinkflessen staan in de kast klaar om te gebruiken. Toen ik de bestelling afgelopen zaterdag ging ophalen, kreeg ik een bakje soep mee naar huis. Heerlijk voor als ik een dag minder tijd heb om te koken. ‘s Avonds sta ik op om naar de koelkast te gaan om mijn glas te vullen. Ik draai mij om terwijl mijn ogen naar binnen staan. Wanneer het weekend waardeloos is, is mijn sok nat van het uitgelopen water. Daar sta ik dan om half tien ‘s avonds te dweilen en daar had ik echt geen zin in.

Lees hier de vorige column: Het hele leven golft

Geen rust vinden

Stormachtig weer zorgde voor een (zacht) vernield terras. De regen maakte het er slechter op, want zo kon het scoutingprogramma van de zaterdagochtend niet doorgaan. Aanvankelijk had ik afgezegd, maar als verrassing had ik toch willen komen. Helaas ging dat niet door. En blijkbaar was ik niet de enige die in de stortbuien boodschappen wou doen, want het was in de Albert Heijn druk genoeg. Gelukkig had ik maar drie producten nodig. Anders was ik gillend gek geworden. Een andere reden wanneer het weekend waardeloos is, is als er geen rust gevonden kan worden. Voor mij hoorde dit ook bij het afgelopen weekend. Zodra ik de dekens had weggegooid, voelde ik mijn schouders en nek verstarren. Na een aantal minuten onder de douche te hebben gestaan, ben ik erbij gaan zitten. Veel ontspannender. 

Wanneer het weekend waardeloos is

Ik voel mij als een lontje dat bijna is opgebrand. Dat ik nog één laatste vlam kan geven is een gevoel dat in mij brandt. Maar de gedachten aan jou worden steeds pijnlijker. Want je denkt tegen je levensgezel op te zijn gelopen. Alleen niets is minder waar, want zo een app als Tinder kan alles met een minuut verpesten. In een kort gesprek werd duidelijk dat zij gelukkig is met hem. Jammer en toch ook helaas. Ik kan mijn gedachten niet dwingen om erover nadenken te stoppen. En daarom probeer ik afleiding te zoeken. Normaal zou ik de zondagochtend gebruiken om in bed te blijven liggen en om croissantjes te eten. Nu stond ik bewust om half negen de keukenkastjes leeg te halen. En opnieuw in te delen. Wanneer het weekend waardeloos is, gebeuren er andere dingen dan anders.

Lees ook: Waar steek ik mijn tijd in? | Persoonlijke update

De gedichtenbundel Hartkloppingen van mijn hand is te vinden op bol.com.

Rating: 3.0/5. From 2 votes.
Please wait...

8 Comments

 1. Ik wordt van storm ook erg onrustig. Ik hoop dat je snel je draai weer vindt.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Goed dat je jezelf weer bij elkaar raapte. Soms helpt actie inderdaad tegen de somberheid.

 3. Kiki hasselton schreef:

  Actie helpt inderdaad vaak tegen somberheid, maar helaas bij mij soms niet. Ik hoop ook dat je snel rust vind

 4. corrina schreef:

  Ik wordt gelukkig rustig van aan de freubel tafel gewoon iets nieuws uit te gaan proberen. Inderdaad gewoon beetje actie er tegenaan. Ik hoop dat jij inmiddels ook de rust hebt gekregen

 5. Sofie schreef:

  Stormachtig weer maakt mij ook minder gelukkig. Je kunt de deur niet uit en zit als het ware thuis opgesloten. Daar word ik erg zelf erg onrustig van.

 6. Linda Meester schreef:

  Ik heb geleerd om niet gelijk een dag of weekend af te schrijven na een slecht begin. Soms gebeurt er toch nog iets positiefs dat je anders niet ziet

 7. rachel schreef:

  ik probeer altijd van iets negatiefs iets positiefs te maken en dat lukt mij tot nu toe aardig 😉

 8. Renata Feyen schreef:

  Ik hou ook helemaal niet van stormen en het maakt mij ook ongemakkelijk – heb dat ook met onweer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *