Wat maakt paars magisch? | Column

In de periode 2015-2016 mocht ik genieten van de dagbesteding. Mijn studie was stopgezet en ik belandde in een tijd met veel onzekerheid. Opnieuw ging ik op onderzoek uit naar mijn toekomst, want kon ik nog wel als boekhouder gaan werken? Gedurende anderhalf jaar had ik de training Beeldend waarin ik leerde dat ik mij met kleuren kon uitten. Verrassend genoeg kwam paars erg vaak naar boven. En eigenlijk is dat nog het geval. Maar wat maakt paars magisch?

Geconcentreerd zit ik aan tafel. Mijn blik volgt een druppel inkt welke uit het pipetje wordt gedrukt en met een slag op het papier valt. De inkt verspreidt zich als water wanneer iemand een bommetje maakt in een zwembad. Door het indrukken van het pipetje is het papier veranderd naar golvend paars. Het onverwachte, het onveranderlijke, is het fijnste aan het leven. Want het zegt dat we ons ontwikkelen en dat vandaag nu eenmaal anders is dan de vorigen. Enkel maken deze veranderingen het niet gemakkelijk als je van vastigheid houdt.

Lees meer: Paarse velden | Lavendel is de lekkerste geur die ik ken

Gebombardeerd tot mijn favoriete kleur

Wat paars magisch maakt is dat het een diepe kleur is. Een kleur waarin je van alles kan zien. In paars vind ik rust. In paars kan ik mij verliezen aan emoties die zijn weggestopt, maar ook dagdromen. Het klinkt je gek in de oren, dat denk ik, maar ik heb lila-aubergine gebombardeerd tot mijn favoriete kleur. Er spat een nieuwe druppel ecoline op het vel terwijl mijn mondhoeken een brede positie innemen. Met meer rust zie ik kansen om vaker te lachen. Nog vaker, want mijn kaakspieren zijn ervan overbelast.

Over kleuren: Alle kleuren hebben betekenis | Leuke Lijstjes

Foto door Petra Klapka on Unsplash

Dit is wat paars magisch maakt

Alle kleuren hebben een betekenis. Originaliteit, spiritualiteit, fantaseren, vertrouwen en ongelofelijke gedachten. Yup, daar mag ik mezelf toerekenen. Deze paarse gloed die over mijn hart gaat, heeft een beschermend laagje gecreëerd. Daardoor weet ik dat ik altijd op iets terug kan vallen. Wat mij daarbij helpt is iets in dezelfde kleur. Nu besef ik mij dat ik daarom zoveel amethisten heb. Daardoor voel ik mij aangetrokken. Bijvoorbeeld een klein steentje aan een ketting of een grotere welke ik in mijn hand kan gebruiken. Het is allemaal goed.

Het onderzoek maakte duidelijk dat mijn toekomst een enkele richting kent. Uit alle beroepskeuzetesten van 2017 komt administratie naar boven. Dat moet het dan zijn. De financiële kanten leg ik zoveel mogelijk aan de kant, maar administratief werk is wat ik blijf doen. Dat is mijn plicht die roept, maar met hulp van paarse magie.

Uitgelichte afbeelding van cristian prisecariu via Pixabay

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Paars is ook een van mijn favoriete kleuren ik word er altijd ontspannen van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *