We discrimineren geen bomen! | Column

We hebben berken, linden en in elk fatsoenlijk bos is een kastanjeboom te vinden. Ze staan gebroederlijk en met hun eigen status naast elkaar in rijen of zomaar op een plek gepland. Het deert niemand of de schors nu glad is of dat het ruw aanvoelt. We discrimineren geen bomen, omdat zij er altijd zijn geweest. Met andere woorden dat we de wereld niet kennen zonder. Witte politiemensen worden vervolgd, omdat zij onterecht gewelddadig zijn geweest naar mensen met een donkere huidskleur. En dat mag niet. Nee, je leest het goed. Dat mag niet.

Black Lives Matter speelt in de gehele Westerse samenleving, maar heeft iemand deze link al gelegd? Dat heb ik in mijn zoektocht op het web niet kunnen vinden. Ik zoom in op onze eigen situatie. We leven in Nederland en ongeacht je je Nederlands voelt of niet, je bevindt je in het gebied waar de Nederlandse grondwet rechtspreekt. Wereldwijd worden we geroemd om onze ruimdenkendheid op het gebied van watermanagement, maar wat dacht je van openlijk kunnen vertellen of je een voorkeur hebt voor hetzelfde geslacht. Discriminatie is verboden volgens Artikel 1 van de Grondwet waardoor het duidelijk wordt hoe belangrijk deze wet is.

Lees hier verder: De effecten van de natuur

Protesteren is geen slechte bezigheid

De nieuwsberichten rondom Black Lives Matter volgen elkaar in rap tempo op. Hieronder enkele krantenkoppen:

  • Wat doen streamingdiensten in Nederland met Black Lives Matter?
  • Meeste Nederlanders steunen ‘Black Lives Matter’-demonstranten
  • Demonstreren in de Bijlmer: ‘Ik hoop dat dit bord nooit meer nodig is’
  • Betogers Black Lives Matter gaan de straat op in Zwolle en Maastricht
  • Racismeprotest houdt Nederland spiegel voor

Met elkaar zijn we een samenleving die voor problemen wegkijkt, maar dat lijkt nu te veranderen. We staan op voor onze gelijke rechten en dat doen we met protesten. Ik vind het belangrijk om elkaar te helpen een eigen plek te bemachtigen in het stelsel, maar bekijk het positief. Daarmee krijg je toch gemakkelijker anderen mee. Ik zeg het op deze manier, omdat degene die het meest discrimineren uiteraard niet op de pleinen staan te schreeuwen of met een bord omhoog staan. Protesteren is geen slechte bezigheid in mijn ogen, want je laat met veel mensen zien hoe je ergens over denkt. Maar het maakt me benieuwd hoe je de discriminerende doelgroep kan aanspreken.

De kastanjeboom schopt de eiken en de berken niet aan de kant, omdat ze elkaar nodig hebben om het bos op een leefbaar peil te houden. Mijn overtuiging is dat we alle volkeren op de aarde nodig hebben. Punt, uit.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *