Column: WhatsApp

WhatsApp, gevaarlijk of leuk? De meesten zullen leuk zeggen, wie niet eigenlijk. Maar aan WhatsApp zitten ook veel gevaren. Het leuke is natuurlijk dat je met elkaar kunt ‘communiceren’. Hoewel mijn vader vindt dat dit geen communiceren is. Hij vindt dat communiceren bellen is of naar elkaar toe gaan. Ik zie WhatsAppen als het nieuwe communiceren. Met WhatsApp kun je de hele dag met elkaar praten. Je kunt elkaar dan wel niet zien, maar een selfie sturen kan wel. Als je iets niet tegen iemand durft te zeggen, dan kun je het hem of haar appen. En smileys kunnen laten zien hoe je je voelt. Als je elkaar een beetje kent, dan weet je ook meestal wel hoe de ander gaat reageren.
Toch zitten er aan WhatsApp nadelen. Je kunt niet de gezichtsuitdrukking van de ander zien en met een groepsapp is het vaak nog moeilijker om te bepalen. Relaties kunnen hierdoor onder druk gaan staan. Zo ook bij mij. Het was een mooie lentedag, de zon scheen en ik kreeg een appje van mijn allerbeste vriendin. Het was een leuke lange meid, mooie blauwe ogen en ik denk twee jaar jonger dan mij. Ze gaat wel eens stappen en zo nu en dan wordt dat ’s ochtends vroeg. Totdat ze op een ochtend niet thuiskwam van het stappen. Ze had zich zo erg ingelaten met de avond, dat het een beetje verkeerd afliep. Mijn lieve ex-vriendin had zich coma-gezopen en was naar het ziekenhuis gebracht. Daar lag ze op een wit bed met slangetjes in haar nek en draadjes die de hartslag projecteerde op een scherm. Angstaanjagend om te zien. Afijn, het verhaal gaat over WhatsApp. Ze kwam terug uit het ziekenhuis en lag op bed, te denken aan wat ze wou doen. Eigenlijk wou ze graag weg, weg van alles, weg van hier.
Met WhatsApp ligt de ruzie al snel op de loer. En ook tussen ons ontstond ruzie. Ik wou haar graag helpen, maar zij wou het niet. En ze dreef zichzelf ernstig in het nauw door veel te drinken, maar ook door drugs en snijden. Onze ruzie groeide al gauw uit tot haat en bederf. Zo erg dat ik ’s nachts zelfs wakker werd met een bezweet bovenlichaam. WhatsApp is leuk, maar houd het ook zo. Zorg ervoor dat het niet de overhand neemt en dat je voor jezelf de juiste beslissingen gaat maken. Je weet als enige wat het beste voor je is.
 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *